Zeljanica

0
1028
Foto: printscreen

Svet u kome smo se budili u poslednjim nedeljama, nije isti svet u kome smo se u ,,jutru,, Korone virusa probudili. 

Srbija se probudila kao mala Švajcarska. Napredna i organizovana. ,,Sveto,, trojstvo je na snazi 24 časa. Virus, nesalomljiva Srbija i njen predsednik. 

Oronula populacija zaboravljenih penzionera, stavljena u karantin ljuljuška se u krilu  brižnog predsednika. 

Na ulicama sve tiho i disciplinovano. Sporadični prestupnici zakona pronalaze se odmah. Stalo je nasilje, opijanje, orgijanje. Umove smo pročistili od crnih hronika ubijenih žena i samoubistava nemoćnih.

Sudsvo radi onlajn. Nedisciplinovanima se odmah sudi. 

Blaženi dani su se desili i lekari su počeli da vide svoje pacijente. 

Dijamant se brusi da bi do sjaja došao. Korona virus je doneo sjaj vladavini Aleksandra Vučića. Sa maskom ispod brade, uvek u prvom planu, čeličnih pluća, neiscrpne energije, retoriku obmotava poenima za odložene izbore kao i bršljen što se obmotava u svojoj slobodi da zaposedne sve što je oko njega.

Da li je sve ovo java ili san?

*** 

Sve ovo je jedno kurvanje bez napojnice.

Ko je Korona virus? Da li je mutirana tvorevina iz sveta virusa ili umobolni eksperiment, nema više važnost u mom umu. Kakva god da mu je ,,lična karta,, on će odraditi svoje postojanje. Nešto drugo je zabolo mač u moju dušu i znam, ostaće na njemu da živi.

Prisilila sam sebe da pobedim fobiju od njegovog pojaviljivanja u javnosti. Kontrolisanog disanja sam pratila paradu humanosti u Novoj Varoši. Pokušala da se ,,divim,, kako sa lakoćom deli veštačka pluća, sa klizavijom lakoćom obećava da će nabaviti sve ,,arterije,, za veštačka pluća. Iznela i njegovo ugurivanje da je jednak medju jednikima, da su Srbi i Bošnjaci jedna pletenica i divila se Bošnjacima što su ostali dostojanstveni pramen za sebe, jer svako gnezdo se čuva na način dostojanstva koji su danas Bošnjaci imali prema njemu i njegovom bratstvu i jedinstvu. Završetak njegove posete Novoj Varoši, humani gest bez griže savesti da je Šabac i mnoga srpska sela ostavio kao neželjeno kopile, prelilo je odaje u meni vrelinom rastopljene smole dok sam ga gledala sa zeljanicom u ruci udobno smešten u helikopteru.

Kao paor na njivi, kad rukavom obriše znoj sa čela i ogrubelih dlanova uzme komad zeljanice da okrepi umor u sebi, ugurao je sebe u ulogu časnog mučenika za svako zrno pšenice i pozirao za zagriženim komanodm narodnog obroka.

Zastideh se da budemo jednaki. Da zelje pripada i njemu i meni, i njemu i ogolelom narodu uz čija ramena naslanjam svoje rame. 

Pre ,,blagostanja,, virusa Korone, dopustio je bezakonje u državi. Za običnog iksana nije bilo ni pravde ni zakona. Preživljavalo se bez sokova života u sebi i maskom ponosa koji smo poneli iz kolevke dok su nas ljuljali u vrednosti i pravu izbora kroz život.

Pre ,,blagostanja,, srpski narod mu je bio kriv za sve. Svi smo bili trutovi a on samo radilica. Pod pretnjom moranja pristupalo mu se zarad mesečne zarade i hleba za decu, svesno da se tom trasom oduzima hleb budućnosti, hleb potomcima.

Tajkune je držao kao vredne eksponate. Edukatori promenjene i drogirane mladosti, slobodno i zaštićeno su dilovali opijate i ulazili u svako poru detinjstva.

Nije zidao državne fabrike, već je dovlačio belosvetske tlačitelje i predavao im srpske radnike poput robova na plantažama u ,,savršenom,, 21. veku. 

Zaspali smo sa istinom da živimo u državi bez socijalnog programa i probudio nas je Korona virus u državi ,,blagostanja,,. Uredjenja i discipline pod čizmom vojske i policije. I više od toga, diplomirani pravnik je u jutarnjoj svežini postao ekspert medicine, orao koji širokih krila nadleće nad gnezdom svog naroda i čini odbranu pred pandemijom smrti, pandemijom neizvesnosti, sa zagriženom zeljanicom u ruci i uspešnog bilansa za svoje večno bitisanje.

Dok je njegova nadmenost uronula u nizinu sa zeljanicom u ruci, u Srbiji jedan deo naroda kopni predat veštačkim plućima, drugi deo kopni u strahu pozitivne kobi u sebi, treći deo se nada ,,zaobići će moje najmilije,, četvrti kopne u nemaštini koja poput rdje nagriza njihove dane jer su ostali bez radnih mesta i mesečnog primanja…

…tek je april. Pandeimiji se tok i kraj ne zna. Ko pretekne virusu, oboleće od nemaštine.

U zlu koje snadje celokupnu državu, opravdano se ne mogu zbrinuti svi nedužni stradalnici koji nisu pali kao pokošeno snoplje pred zlom, ali padaju pred nemanjem, ljigavo i drsko je nadimati se u nonšalantnosti sa zeljanicom u ruci.

***  

Ako je ovo sve stvarno, i ako će se odvijati kako kaže moć Korona virusa, da li smo zapali u nevolju?…ili nam nevolja tek dolazi kada nam izbornom pobedom udare pečat njihove apsolutne vlasti i naše totalne nemoći?

Živi mogućnost da će ovo sve da isčili za par meseci, i možda je namešteno ili čak stvarni dogadjaj, ne znamo to, vreme će pokazati, ali, ako je ovo stvarni dogadjaj, onda smo zašli u problematično vreme. Onda je klupče Trećeg svetskog poretka počelo da se odmotava. Izabrane narodne vodje kaplari Trećeg svetskog poretka. Ako je sve tako, može se zaključiti zašto je ljudska populacija poražena Trojanskim konjem sa virusnim neprijateljem u sebi. Moćne sile, vlasnici satelita medju zvezdama, u nemaštini sa respiratorima i klinikama koje će spremno dočekati bilo koju vrstu pandeimije.

Da li će ovom pošasti zastrašiti čovečanstvo, i kroz vakcine ih čipovati?

Da li se sudar Antihrista sa Hrisotm primakao na mali vremenski perioc?

Da li već postoje pelcovani i nepelcovani?

Da li se iz svih tih razloga zeljanica jede osloboljenih usta od maske i slobodnih ruku bez rukavic?

Da li smo postali bespravna bića ili ćemo tek biti kada dodje na naplatu sva ,,nadprirodna,, briga orla nad gnjezdom svog naroda?

Kako god, zagriženi komad zeljanice podsmeh je narodu koji je preko noći ušao u geto izolovanog blagostanja, neizvenosti i minijature pred snagom Korone.

Marija Grubjašić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime