„Žestival“ u Užicu od 20. do 25.avgusta

0
367
Foto: pixabay.com

Peti Međunarodni festival prirode, tradicije i voćnih rakija „Žestival“ održaće se u Užicu od 20. do 25.avgusta.

Cilj Žestivala je da, kroz umetničke programe, radionice i izložbe, promoviše prirodne resurse i kulturno-istorijsko nasleđe Srbije i zemalja učesnica.

Festival će početi u utorak, 20. avusta u 20 časova u Gradskom kutlurnom centru programom „Erski humor u aforizmu“, nastupom užičkih aforističara i podsećanjem na užičke legende aforizma, i nastupom orkestra „Plavi ansambl“.

Dva dana kasnije, na Trgu partizana, od 18 časova, održaće se „Dečja olimpijada“, u organizaciji udruženja „Roditelj“, tokom koje će se takmičiti roditelji i deca u raznim igrama i biće izvedena dečja predstava „Zeka lepotan“.

Koncert Velikog gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke je najavljen za 23. avgust u 20,30 časova, takođe na Trgu partizana. „Boemsko veče“ je naziv programa koji će, uz muziku tamburaša, uslediti u subotu 24.avgusta u 20,30 časova na istom mestu, kao sećanje na stare užičke kafane.

Centralni događaj je u nedelju, kada će proizvođači na 55 štandova na trgu predstaviti svoje proizvode – voćne rakije, med, suhomesnate proizvode, suvenire i druge proizvode, a predstaviće se i proizvođači poljoprivredne mehanizacije i druge opreme. Nastupiće kulturno-umetnička društva, biće proglašeni najbolji proizvođači i predstavaljena najveća komplet lepinja iz pekare „Šuljaga“. Festival će se završiti koncertom Jelene Tomašević u 21 čas.

Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada i pokretač „Žestivala“, objasnio je da je festival osmišljen kao poslovna manifestacija kako bi proizvođači predstavili svoje tradicionalne proizvode i povezali se sa kupcima, ali i kao način da se neguje tradicija.

Na festivalu će, kako je najavio, učestvovati više od sto proizvođača iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Izvor: Kuća dobrih vesti/Zestivaluzice.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime