Zgrada Beogradske filharmonije do 2020. godine

0
764
Aleksandar Vučić / Foto: printscreen(istinomer.rs)

“Nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.”  –Predsednik Srbije o zgradi Beogradske filharmonije. (Fonet, 25. 6. 2017. godine)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je krajem juna 2017, u razgovoru sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom, da nova zgrada Beogradske filharmonije “mora biti završena do 2020. godine”.

Fonet, 25. 6. 2017. godine
„Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje operu koja će postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona“, istakao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U avgustu ove godine, Vučić je, najavljujući ulaganja u turizam, poljoprivedu, energetiku, pomenuo i planove za izgradnju zgrade Beogradske filharmonije.

Konferencija za medije, 11. 8. 2019. godine
„Sad me ubijte da li se to zove filharmonija, koncertna dvorana, ja pojma nemam. Objašnjavao mi je to Tasovac tri puta razliku, ja nikad to nisam mogao da naučim. Ne vredi, znate ima kad neko za nešto nije, ali tu zgradu filharmonije ćemo da izgradimo“, kazao je Vučić.

Budući da radovi na izgradnji zgrade Beogradske filharmonije nisu počeli ni nakon više od dve godine od najave, a da je daleko od toga da će objekat biti izgrađen do 2020. godine, izjavu predsednika Srbije ocenjujemo sa – “ni započeto”.

Izvor: istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime