Zgrada bez jeftine struje, stanari brinu zbog računa

0
991

I dok se stanari jedne niške zgrade brinu da će im računi za struju biti veći jer im uklopni sat svu potrošnju obračunava po višoj tafiri, a rečeno im je da će radnici Elektrodistribucije to popraviti za oko 10 dana, u EPS-u kažu će im računi biti korigovani.

2016-02-07_045754
Obaveštenje izazvalo negodovanje; foto: A. P.

U zgradi u Ulici Starca Vujadina predsednik skupštine stanara obavestio je svoje komšije preko oglasne table da od 29. januara nemaju jeftinu struju i da je neće imati još 7 do 10 dana jer EPS nema dovoljno radne snage.

Neki od stanara, koji su se obratili našoj redakciji, nezadovoljni su obrazloženjem da nema dovoljno radnika i pitaju da li je moguće da je to razlog zbog kojeg oni nemaju jeftinu struju.

Šef kabineta direktora Elektrodistribucije Niš Dragoslav Pavlović kaže da manjak radne snage sigurno nije razlog što će stanari ove zgrade sačekati na popravku i ističe da stanari ne treba da brinu za račune jer će oni biti korigovani unazad.

Mi imamo obavezu da taj kvar rešimo u roku od 30 dana i to će verovatno biti urađeno i ranije. Onog trenutka kada to bude popravljeno, stanari treba da nam upute zahtev za preračun potrošnje, odnosno za korekciju računa i računi će im biti umanjeni retroaktivno – objašnjava Pavlović.

On ističe da će svi oni koji podnesu zahtev biti obeštećeni, a proračun će biti rađen na osnovu odnosa potrošnje u nižoj i višoj tarifi u protekloj godini.

Pavlović objašnjava da ekipe Elektrodistribucije izlaze na teren po utvrđenom rasporedu, kao i da većina radnika ovih dana očitava brojila.

J. C.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime