Zgroženi smo i ljuti zbog odluke da đaci koji ne nose maske budu kažnjeni jedinicom i ukorom

2
699
Foto: printscreen

Poslednjih nedelja glavna tema je škola i to kako će đaci biti raspoređeni po smenama, ali i kakve maske treba da se nose. Nakon što se odlučeno da nisu potrebne troslojne nego da mogu bilo koje, došli smo do novih saznanja – deca će se kažnjvati lošim vladanjem ako ne budu nosili maske.

Nošenje maski biće obavezno u svim školama, a za đake koji ne budu poštovali pravila predviđene su stroge kazne. To znači da će oni koji ne nose masku dobiti jedinicu iz vladanja i biće poslati kući da prate online nastavu. Takođe, zbog neprimerenog vladanja mogu da dobiju i ukor.

O učenicima koji bi mogli da izbegavaju nošenje maske, iz bilo kog razloga, nedavno je govorio i epidemiolog dr Predrag Kon.

– Mislim da mi stvarno u ovom trenutku nemamo vremena za njih. Moje lično mišljenje je da bi njih trebalo odmah poslati na onlajn nastavu, a da u školu dolaze samo oni koji žele da se pridržavaju svih mera – rekao je Kon.

Pa da li možemo da nateramo đake prvake da moraju strogo da se pridržavaju ovih mera kako ne bi bili loši iz vladanja? Da li ovo mora ovoliko rigorozno da bude?

Valjda bi bilo logičnije da se deci dopusti da se naviknu na sve novosti, da ih nastavnici opomenu i objasne zašto je to bitno. Hajde da prestanemo da pretimo najstrožijim scenarijama i uterujemo deci strah u kosti. Biće oni odgovorni, samo bi valjalo lepo da im se pristupi, razgovorom i objašnjenjem, a ne ukorom i jedinicama.

Ovo je zaista sramota kao i izjava da sad nema vremena da se previše pažnje posveti đacima. Pa, ajde neka budu kažnjeni i ćao. Reklo bi se da previše olako donosimo nove mere, ne mareći za posledice koje one mogu da imaju po đake.

Da Vas podsetimo:  „KUD NESTADE ONOG NARODA“: Nova knjiga urednika „Iskre“ novinara Zorana Šaponjića

Izvor: Noizz.rs

2 KOMENTARA

 1. Прво су заје**вали у “здрав мозак“ старије од 65 година, а сада су прешли
  и на децу!
  Не претерује др Жујовић, када каже да су у Кризном штабу само -“гњиде“!
  Деца ће се кажњавати укором и слабом оценом из владања, због неношења маски,
  а дилери дрога ће несметано у школским двориштима, па чак и учионицама,
  ходницима и школским нуспросторијама некажњено делити/продавати дрогу
  деци?!

  • Ako se dileri droge pridrzavaju mera, onda je sve u redu. A hoce, njima jos i odgovara da nose maske. Salu na stranu, jadno je koliko smo nisko pali i sta sve dozvoljavamo da nam rade. Nije nemoguce da nas na jesen upravo ta deca nauce kako treba sa siledzijama. Ko ce obuzdati besnog tinejdzera od 14-15 godina?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime