Živi dokaz!

0
1063
miroslav-markovic
Miroslav Marković

– Dobar dan, zaklikta prijatan ženski glas preko telefona tog jutra oko devet sati. – Zovem iz izbornog štaba Stranke kreditnih zadužbinara. Da li biste nam rekli hoćete li glasati za našeg lidera i našu izbornu listu?

– Kako me samo pronađoste, odgovorih kao iz topa. Pa ja sam čvrsto odlučio da baš za vašeg lidera i listu glasam. Nemate šta da brinete, moj glas vam je siguran!

– Hvala, mnogo vam hvala, a članovi vaše porodice?

– Normalno, i oni. Pa mi bez zaduživanja i kredita ne možemo da živimo. Ne brinite!

Ne prođe ni pola sata, kad opet telefon. – Vi ste gospodin… – Jesam, baš taj. – Zovem iz štaba Stranke za navodnjavanje i povećanje zaposlenosti seljaka na njivama (SNZ). Naš lider vas pozdravlja i pita da li ćete glasati za njega?

Samo i isključivo za njega, jer po mom mišljenju boljega nema!

Jao, mnogo vam hvala, vrlo ste ljubazni, oduševi se anketarka i spusti slušalicu.

Iz stranke Ni levo, ni desno (NILNID) javi se ljubazan glasić oko deset sati. – Hoću, kako da neću. I ja i svi moji, i uža i šira rodbina! Svi ćemo glasati za vas, pa za cenzus ne brigajte, vezem ja i bez pitanja, na neskriveno oduševljenje sagovornice, koja ne propusti da me pozdravi u ime lidera…

I tako, do podne mi se javiše još iz Stranke korisnika EU donacija (SKEUD), pa stranke Mi bismo opet (MBO), a od lokalaca iz stranke Beogradski mali pijac (BMP). Klikću anketari, klikćem i ja. Glasam li glasam! Ja obećavam, anketarke reckaju!

Za vreme ovih mojih predizbornih aktivnosti, žena gleda neku seriju na televiziji, unela se u radnju, ćuti i samo me povremeno pogleda. Negde oko podne završi se ženina serija, a i moj telefon nešto poče da se hladi. – Verovatno sada sabiraju glasove, izračunavaju rejting, pomišljam i računam da će do tv dnevnika da se saberu i nacrtaju dobitničke grafikone, pa ću imati i večernju zanimaciju.

Da Vas podsetimo:  Pred Srbijom burna godina: Na pragu smo izolacije i sankcija

Dobro čoveče, oglasi se moja žena, isključujući televizor, da li si ti normalan? Kako misliš da ćeš moći za sve te, kojima si obećao, da glasaš? Što, bre, zamajavaš ljude, pa posle, kad gledaš dnevnik, gunđaš kako su istraživanja javnog mnenja šarena laža!

Pa, misliš li ti ženo da ova njihova silna obećanja, koja slušamo i gledamo i danju i noću, nisu zamajavanje naroda? A i ja i ti smo, priznaćeš, narod. Inače, što se tiče istraživanja javnog mnenja, moje gunđanje i sveđanje sa televizorom je, kao što si čula dok si me prisluškivala, sasvim opravdano! Ja sam živi dokaz!

Miroslav Marković

sedmasila.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime