Život u Srbiji

1
174

Ovih dana kod građana vlada optimizam, prateći ove izborne prezentacije politčkih stranaka i njihovih predstavnika.

Nude od srca, nade, slobode, izmene, promene, bolje sutra, celovitost zemlje, prosperitet, zapošljavanje, zasedaju besede,obećavaju,skupljaju narod koji kliče,beskrajna sreća nas zadesila, svašta lepo nam obećavaju kao da smo deca, koju je lako sa lažom prevariti. Toliko ubedljivo obećavaju da se osećamo spašeno od ove jadne situacije u kojoj živimo i radimo.

Realno je reći vođeni iskustvom i posle izbora ko god da dođe, biće isto. Ovako mala zemlja preplavila političarima, kad svi vole hleba bez motike, nego prosto ne mogu da verujem da oni koji su previše pojeli hleba bez motike ponovo se povanpirili. I ne stide se svoji dela kad su vladali.Gde su svoju državu doveli šta su joj oduzeli a šta dali i doprineli svome narodu.

No bilo kako bilo decenije su prohujale, država čvrsto ide utemeljenju legalizovanog kriminala, korupcijom vladavini pojedinaca ili male grupica koji su u saznanju da im nemože niko ništa, te se tako svi koji su vođe obogate na račun naroda. Pretvorili su nas u nevidljive, tihe, i tako u svim sverama života. Od nemaštine postali smo imuni na bolje sutra.

Ovo je priča bez bez kraja i jedino što više nije prihvatljivo naše robstvo. Nemamo neki izbor. Tačno znamo ko će pobediti ko će se bogatiti ko će nam skidati kožu radeći za sitne pare pod komandom zakonom zaštićenih lopova.

Jedino pravo naroda je glasanje.

Totalno kapitalisticko društvo koje vlada državnim institucijama, javnim sektorom, opštinama ministarstvima,prosvetom, da dignemo i revoluciju malo bi postigli u značajnim promenama, jer su učvrstili pozicije pretvorili se u diktatore i vladaju bez obraza i poštenja. Moć ih je promenila jer im je donela sva prava da uzimaju državno i narodno koliko im treba pa se preobrazili u buržuje koji su dostigli bogatstvo da priušte sluge, i na kontu toga kad nemamo drugo šta pustimo neki vic, njim dobro mi se smejemo, a znamo da je motka iz raja izašla.

Da Vas podsetimo:  Širom otvorenih očiju u revoluciju!

Pozvana sam telefonom od SNS da me pitaju za koga ću da glasam. Glasaću za Vučića pod uslovom, da obeća u kampanji da će da nam vrati državu koju su uzurpirali rukovodioci. Pošto svako obećanje kako kaže, ispuni.

Da prizna da Zakon o radu, je zakon koji je omogućio da radnik nema nikakva prava da su nas doveli do ropstva,Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju je ništa drugo nego isto ropstvo starih i nemoćnih,radi dokle crkneš uzmi državo od njih, a pravo na ostvarivanje penzije, dok više nisi ni za penziju. Zakon o krivičnom postupku po kome niko nije kažnjen jer su zakoni na strani lopova i kriminala jer je sudstvo korumpirano i ne podleže odgovornostima pa svi se oslobode zbog nedostatka dokaza, a i ptice znaju da su to okorele kriminalne bagre, jer su se ugnezdile ispod krovova opustelih fabrika.

I redom zakoni na koji nema da se pohvalimo da štiti pravdu u kome je možemo naći.

Ja pričam ona sluša, ja pričam u prazno.

Foto: Printscreen

Pošto predsednik Vučić koji će verovatno dobiti, a pošto radi sve šta mu narod kaže, osam sati nemamo slobodu zarobljeni smo mobingovani diskriminisani od vođa koji smatraju da je ustanova njihova a ne državna i naša, jer ja nemam nikakva prava niti dokaz po zakonu da to dokažem. Sve je u njihovoj slobodnoj vlasti.

I šta ste uradili za narod osim što ste obogatili pojedince i pustošite budžet.

Za godinu dana dva puta mi smanjuje vođa platu,rad,znanje doprinos to se ne vrednuje.Moramo da se ulizujemo,što ja neću i nisam nikada htela, i ranije sam ispaštala, ali sada sam rešena da vođi koja jaše na konju bez ulara, dam otpor jasno sam joj dala do znanja neka uzima koliko hoće ali moje pravo i dostojanstvo nemože, iz razloga što ja živim u svoj zemlji i radim u svoj državnoj instituciji. I da smo ravnopravni.Da li ću moći da dokažem da imamo ista prava, videćemo.

Da Vas podsetimo:  BG

Čuj! rade kako narod kaže, a mašu otkazom za govor istine.

Kažem da smo sretan narod dok slušamo šta nam nude, to je samo metafora, svi smo razošarani svi isto mislimo svi isto ćutimo, živimo u najgorem sisitemu bez vladavine prava, bez vere u bilo kojeg političara da će suštinu društvenog života,pravo glasa pravo radnika i tako dalje promeniti.

Ko god da dođe vladaće jer ovi zakoni svima odgovaraju dođu siromasi odu bogataši. Uzimaju kao da su nasledili od oca, a ne što kradu od majke Srbije i njenog napaćen naroda.

Šta očekivati od tahvih. Videćemo na izborima.

autor:Slavica Djordjić

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime