Zlatibore pitaj Skupštinu

1
1037

Kažu da Zlatibor odavno nije što je nekad bio. Od nekadašnjeg izletišta oko hotela „Palisad“ niklo je naselje, pa mala varošica, a danas nešto nalik Novom Beogradu ili Čačku. Urbanistički haos kao dokaz tezi da nama ništa nije sveto i da svaku sredinu, pa i popularno izletište možemo da pretvorimo u beton i nizove spratova.

Kažu i da Srbija nije ono što je nekad bila. Recimo u poslednjih pola veka. Nekadašnje društvo u kome je većina građana bila u izjednačenom socijalnom statusu pretvorila se u državu ekstremno siromašne većine i ekstremno bogatih pojedinaca.

Tako ovi prvi mogu samo da maštaju o tome da sa porodicom ili prijateljima svrate na piće u pojedine zlatiborske kafiće i kafane, a ovi drugi nemaju taj problem. Da to tako funkcioniše svojim glasovima u Skupštini Srbije pomažu „narodni poslanici“ koji su na skupštinskom kazanu gde hranu i piće plaćaju po benefitnim cenama.

– Ko neće da plati flašicu piva 650 dinara ne mora – kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom informacija o visokim cenama na Zlatiboru i Kopaoniku i ističe da ne razume „histeriju“ tim povodom. Nikad sit gladnom nije verovao, pa tako i sada.

 Zato moram da priznam da ne razumem histeriju oko računa na Zlatiboru i Kopaoniku. Ako vam se ne plaća nemojte tamo da idete. Svako bira gde, imate jefitnije, imate skuplje – kaže predsednik Srbije.

A šta kažu građani Čačka, pronašli smo na popularnoj čačanskoj Viber grupi:

– Ne kapiram ovo oko cena na Zlatiboru. Jednom mi se desilo da sam u Beogradu na splavu popila piće sa kumom, za taj ceh mogla je moja porodica da ruča ovde u Mladost kafani. Čuvala sam račun godinama u novčaniku da me potseti da ne budem ovca za šišanje. Naučis i ćutiš. Ovako žaliti se na cene, a Zlatibor pun gostiju, nekako mi nije logično – napisala je jedna sugrađanka.

Da Vas podsetimo:  U NJIHOVU KAFANU DOLAZI CELA SRBIJA: Porodica Milosavljević sa četvoro dece otišla na selo i pokrenula biznis!

– Sad će taj famozni račun od 1.610 din. preokupirati društvene mreže, samo da se ne spominje Krušik, Jovanjica, naplatna rampa…. Pa onda ubace malo prisluškivače da ne bude monotono…. Banda je to, a lično bih posavetovao da vlasnici lokala na Zlatiboru dupliraju cene, jer ti koji su tamo i ne gledaju na visinu računa. Čak su i ponosniji ako je je račun veci. Oni se sa tim hvale – konstatovao je naš sugrađanin B. S.

Izvor: Ozonpress

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime