Zloupotreba dece predškolskog uzrasta u političke svrhe

0
150

U ovoj zemlji sve je zloupotrebljeno i uprljano od strane naprednjačke vlasti. Toliko smo oguglali, da retko šta može da nas iznenadi. U Požegi su danas, ipak, otišli korak dalje – drznuli su se da ZLOUPOTREBE PREDŠKOLSKU DECU! – navodi se u reagovanju Inicijative za Požegu na zvaničnu objavu da se požeški predškolci privedeni kod predsednika opštine radi, kako se navodi u saopštenju iz lokalne vlasti, sticanju znanja o institucijama i ustanovama.

Iz Inicijative za Požegu poručuju sledeće:

Bez trunke srama, danas je predškolska grupa iz vrtića „Bambi“, od strane svojih vaspitačica odvedena na „slet“ kod Đorđa Nikitovića, predsednika opštine. Video mali Vučić kako veliki okuplja decu i njihovom zloupotrebom pokušava podići rejting, pa i on rešio. Predškolska ustanova SRAMNO mu se našla na usluzi!

Ljudi, vi ste potpuno izgubili vezu sa realnošću! Ta deca imaju PET i ŠEST godina! Ni Tito nije počinjao sa pionirima pre sedme i osme…

Nisu u pitanju srednjoškolci, već PREDŠKOLCI!

Shvatate li da ste prekršili Konvencije i zakonske norme koje se odnose na prava dece, da li ste svesni DA DECA NE SMEJU BITI ZLOUPOTREBLJENA U POLITIČKE SVRHE?

Shvatate li da ste decu, bez da ste roditelje pitali za saglasnost, odveli na slikanje u kabinet predsednika opštine, što je POLITIČKA FUNKCIJA?! Scena kao iz kultnog filma „Tri karte za Holivud“ – čak i u tom filmu zloupotrebljena deca bila su starija.

A u ovom našem „filmu“, dečica razmenjuju poklone sa predsednikom opštine, što se može videti na fotografijama sa zvanične fejsbuk stranice opštine Požega.

Posao zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Olga Jovičić Rita“ je da se brinu o dobrobiti dece. Ne da se brinu da opštinska vlast bude dobro raspoložena. Niste vi grupa žena kojoj je posao da pazi da neko dete ne istrči na ulicu, ili da ne upadne u blato – vaš posao je da vodite računa da deca ne budu zloupotrebljena, odnosno da ne dozvolite zloupotrebu! Roditelji su ih poverili vama, vašoj stručnosti i moralnim kompetencijama.

Da Vas podsetimo:  Sve manje dece u Srbiji

Danas ih niste zaštitili. Namerno ili slučajno – bili ste saučesnici u zloupotrebi. Sada je na vama da se oglasite ako ste i sami zloupotrebljeni, ili da ćutite i zaštitite one koji su danas OSRAMOTILI NAŠ GRAD i vašu ustanovu. Vi birate hoćete li biti pedagozi ili podanici!

U oba slučaja, Inicijativa za Požegu reagovaće tako što će iskoristiti sve zakonske načine da odgovorni za današnju SRAMOTU objasne svoje postupke institucionalno. Od vaspitačica, pravnika, pa sve do direktorke ustanove – koju smatramo najodgovornijom.

Najmlađi i najranjiviji članovi našeg društva moraju se od ovakvih stvari zaštititi! – navodi se na kraju reagovanja „Inicijative za Požegu“.

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime