Zoran Vlašković: Ubice srpske dece još na slobodi!

1
1232

Navršilo se 14 godina od ubistva srpske dece u Goraždevcu kod Peći 13. avgusta 2003. godine.

I pored nagrade od milion evra i obećanja predstavnika UNMIK-a da će, kako su tada rekli, prevrnuti svaki kamen da nađu ubice, za zločin nad nedužnom decom do danas niko nije odgovarao. Umesto toga – slučaj je zatvoren!

Iz Euleksa poručuju da iako su zatvorili slučaj zbog „nedostatka dokaza“, da postoji mogućnost da istragu obnove ako bude novih saznanja i „apeluju na građane“ da im dostave bilo koju informaciju koju imaju o tom zločinu iz 2003. godine.

Tužilac tzv. „Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova“ zatvorio je ovaj slučaj jer istraga policije nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih ali da će oni ponovo otvoriti slučaj ukoliko se pojave nove informacije.

Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (13) ubijeni su iz automatskog oružja pre 13 godina dok su se kupali u reci Bistrici, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrinović (20) su tada teško ranjeni. Obližnja mala reka Bistrica srpskoj deci iz Goraždevca bila je more i bazen da se malo brčkaju i rashlade u vodi dok su ih albanski zlotvori držali na nišanu a onda zapucali iz vatrenog automatskog oružja!

UNMIK je posle napada saopštio da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz “kalašnjikova” na pedesetoro dece i mladih Srba iz Goraždevca.

Kosovska policija je navela da je u istrazi saslušala 75 svedoka, i pretresla više od 100 kuća, bez konkretnih rezultata!? Ubistvo dece osudili su svi domaći i međunarodni zvaničnici, a zbog ovog tragičnog događaja održana je i sednica Saveta bezbednosti UN. Kao i obično, bez rezultata!?

Da Vas podsetimo:  KADA JE SLON U STAKLARSKOJ RADNJI – NE BACA SE KIKIRIKI OKOLO

Ubistvo nedužne srpske dece na reci Bistrici jedan je od četiri najveća masovna zločina albanskih ekstremista nad Srbima od 1999. godine i dolaska međunarodne misije na Kosovo i Metohiju. Goraždevčani su u centru sela podigli spomenik ubijenim srpskim dečacima na Bistrici kao i drugim nastradalim Srbima od strane Albanaca i NATO alijanse u bombardovanju 1999. godine.

Vinovnici su ostali van domašaja pravde kao i u slučaju ubistva žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana, ubistva porodice Stolić u Obiliću i ubistva putnika autobusa “Niš-ekspresa” kod Podujeva.

U Goraždevcu danas u 220 kuća živi 730 stanovika dok je 50 kuća, na periferiji sela, prazno jer su se Srbi iselili zbog nedostatka bezbednosti.

U Goraždevcu radi osnovna škola sa 30 đaka dok je u srednjoj školi više od 50 učenika. U Domu zdravlja je 32 medicinska radnika.

Domaćinstva u Goraždevcu su do pre 1999. godine obrađivala 1380 hektara njiva a danas tek oko 300 hektara

Zoran Vlašković

kmnovine.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime