Zorana hvali svog šefa: „Vučić lider u regionu, ne samo u Srbiji“

0
849

Zorana Mihajlović objašnjava kako se gradi „zajednička kuća“ sa Albancima. Ipak, teško je objasniti da Srbija ima ikakve koristi od nekog pretpostavljenog autoputa do Drača. Naravno, Albanija bi od toga imala koristi, ali, zar o albanskim interesima brigu treba da vodi srpska vlada? I to samo zato, da bi je neko neosnovano proglasio „liderom u regionu“?
__________________

zoranaPotpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je, posetom Tirani, premijer Aleksandar Vučić pokazao da nije samo lider u Srbiji već i u regionu.

Ona je dodala da je nestabilnost regiona uzrok siromaštva naših građana i da se mora učiniti sve da se izađe iz začaranog kruga siromaštva i sukoba.

„Odnosi Beograda i Tirane poboljšavaće se onoliko koliko naša dela i dela naših suseda budu pratila izgovorene reči. Saglasili smo se da je zajednički krov svih Albanaca EU, kao što je i zajednički krov Srbije i Albanije EU, takođe“, rekla je Mihajlovićeva u razgovoru za današnji „Kurir“.

Mihajlovićeva je rekla i da je povezivanje Albanije preko Srbije s ostatkom Evrope i naš izlazak na Drač i Jadransko more izgradnjom saobraćajnica, „ključni finansijski i graditeljski zalogaj“.

„Tranzitni saobraćaj od Tirane ka Evropi kretaće se srpskim autoputevima preko Beograda ka Zagrebu i ka Budimpešti. To su direktni i indirektni prihodi od tranzita. S druge strane, Srbija u naredne dve godine završava započete trase autoputeva i ka bugarskoj i ka Makedoniji i ka Crnoj Gori. Logično je da se povežemo i s Albanijom jer je to način da svi putevi zapadnog Balkana vode u Beograd“, objasnila je ministarka Mihajlović.

Mihajlovićeva je rekla i da je albanski premijer Edi Rama bio odličan domaćin, koji je pokazao spremnost na potpunu saradnju i unapređenje odnosa.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime