Zovu Nikolića u Bosilegrad zbog pumpe

1
1627

Bosilegrad-pumpa-1-777x437

Građani Bosliegrada pozvali su danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića  i ministra pravde Nikolu Selakovića da dođu u tu opštinu i na licu mesta vide kako funkcioniše pravosuđe  u Srbiji.

“Mi smo pozvali predsednika Nikolića da dođe i podrži narod, kao što je narod podržao njega, a ministra Selekovića da se lično uveri šta mu radi pravosuđe , rekao je za JUGpress  predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

Građani su se danas okupili pored  jedine benzinske pumpe koja postoji u  Bosilegradu i  čiji je vlasnik opština.

“Problem je u tome što vlasnik kućice pored benzinske pumpe, po presudi suda u Surdulici, hoće da isključi struju  benzinskoj pumpi. Međutim, priključak je na ime opštine, a ovo što oni rade samo pokazuje koliko se u pravosuđu poštuju zakoni Srbije”,  kaže  Zaharijev.

“ Mi smo  privremeni objekat u kome  se nalazi benzinska pumpa, uradili u skladu  sa svim zakonskim propisima i iz njega se  gorivom snabdevaju sva vozila lokalne samouprave, javnih preduzeća, vatrogasci , građani.

Ako ta pumpa prestane da radi te ustanove  I službe će  stati jer bez benzina ili nafte neće više moći čak ni da se pruži  nekome pomoć”, rekao je Zaharijev i dodao da će svi oni morati da idu više desetina kilometra po gorivo u Surdulicu.

On podseća da je na teritoriji opštine Bosilegrad još uvek vanredna situacija proglašena posle elementranih nepogoda  ove zime.

Bosilegrda-pumpa

“Ovo je vandalizam. On ima samo taj objekat koji nema nikakve instalacije . Mi smo predlagali sudu da ne donosi  rešenje o rušenju i da čitava ta stvar ide u redovnu proceduru. Ali, niko nas nije slušao”, kaže Zaharijev.

On je dodao da je, zbog ovoga, u Bosilegradu “haos”.

Da Vas podsetimo:  VREME SMRTI I RAZONODE!

“Mi smo ugroženi i kao građani i kao pripadnici nacionalne manjine”, upozorava Zaharijev.

Zbog  ovog problema poslednja sednica Skupštine opštine je prošle nedelje održana ispred benzinske pumpe.

Zvanični dopisi su upućeni nadležnim institucijama u Beogradu, ali već nedelju dana niko nije reagovao.

Građani Bosilegrada, koji su se danas okupili ispred  pumpe, ogorčeni su i pitaju da li u Beogradu znaju da oni postoje i da  li ih smatraju građanima Srbije.

jugpress.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime