Zukorlić: Uključivanje Republike Srpske u dijalog o Kosovu otvara i pitanje Sandžaka

4
1404

„Hoću da kažem da ako bi se pričalo o Republici Srpskoj, onda bi se u to moralo uključiti Sarajevo, ali i Sandžak“

Podela Kosova i Metohije kao jedno od rešenja ponovo je ušla u fokus javnosti. S inicijativom predsednika Srbije o unutrašnjem dijalogu o Kosovu, podela Kosova i predlozi o tome da se Kosovo da za Republiku Srpsku, ponovo su oživeli, piše Danas.

Predsednik Bošnjačke demokratske stranke Muamer Zukorlić smatra da pitanje Republike Srpske otvara i pitanje Sandžaka.

„Najpre moram da kažem da me jako zanima dijalog o Kosovu i da pozdravljam i snažno podržavam tu inicijativu Aleksandra Vučića. Smatram da bi u taj dijalog trebalo da se uključe sve strukture, svi predstavnici institucija i istaknuti građani, kao i Bošnjaci. Pitanje Kosova nije samo srpsko-albansko pitanje već i regionalno i bezbednosno“, rekao je Zukorlić za Danas. On ističe da bi uključivanje Republike Srpske u taj dijalog predstavljalo raspakivanje celog regiona.

„O Republici Srpskoj ne bi smelo i moglo da se priča bez Sarajeva. Hoću da kažem da ako bi se pričalo o Republici Srpskoj, onda bi se u to moralo uključiti Sarajevo, ali i Sandžak. To pitanje otvara i pitanje Sandžaka, odnosno mi bismo morali da učestvujemo u tome, ali i svi važni faktori u regionu“, ocenjuje Zukorlić.

www.nedeljnik.rs

4 KOMENTARA

  1. Gordana…

    Imas svu moju podrsku, zaista su prevazisli sami sebe u svom bezobrazluku. Neka se vrate veri pradedova pa nek pricaju, samo tad ne mogu imati tri zene, hareme. Oni bi opet da zive od haraca i da uprezu Srbe u jaram. Kako su cinili tako i bilo.

  2. Hm,hmm… Cestiti efendija,pitanje Raske je odavno reseno,nema nikakvih opravdanja,niti je dozvoljeno otvaranje novih razbijackih zarista !!!

  3. Maj…čino, Republiku Srpsku čini jedan od tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine, a ti pripadaš nacionalnoj manjini Bošnjaka( šta god to bilo) koji žive u jendom delu Srbije koji se zove Raška oblast. Imaš sva prava zagarantovana svakoj nacionalnoj manjini u Srbiji. To što smatraš da je Kosovo samo bezbednosno pitanje znači da si izdajnik Srbije i da onom bedniku od Vučića treba prišiti još jednu u nizu grešaka , namernih ili ne , koje uništavaju državu, jer je jednog takvog nikakvog postavio na mesto predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, pa em uništavaš obrazovanje kao jedan od temelja nacije, em prostački zajebavaš ostale članove, Srbe, svojim seljačkim „zavaljujem ti“. Najpre si prekšio zakone time što imaš više žena, zatim gradiš bespravno nekakve islamske kvartove na srpskoj zemlji i otvoreni si izdajnik Srbije – tebi je mesto u zatvoru kao i onome ko ti sve to dozvoljava. Odseli u Tursku, ko si ti da prekrajaš Srbiju? Vučiću, bedo od čoveka, da bi ostao na vlasti udružio si se sa svima koji hoće da unište Srbiju i, čak i tako, se deklarisao kao najveći neprijatelj Srba.

    • Draga sestro. Mudro ti zboris. A obzirom kakav vid otpora dajes cini mi se sasvim realno da vi zene idete u vojsku i branite drzavu. Ovaj deo muske populacije…srpske…nije Vam ni do kolena. Svaka cast tebi a na moj pol sramota doveka…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime