Zvečka nas je održala

0
1572
Foto: pixabay

Od kada je sveta i veka zvečka je nešto čemu se raduje svaka beba pod kapom nebeskom. Nekada bila obična kugla koja zveči kada se protrese ili pak kutija šibica, a danas se one, recimo, oglašavaju melodijama i imaju svetlosne efekte i još koješta. A sve to sa samo jednim ciljem, da se mališanima pruži zanimacija, skrene mu barem za kratko pažnja sa mokrih i uneređenih pelena ili praznog stomačića. I sve tako dok beba ne ukapira da joj isprazno zvecknje ne može niti napuniti stomačić niti zameniti ukakane pelene.

I mada pedijatri i dečiji psiholozi kažu da svako dete pre ili kasnije prevaziđe zvečku, Srbistanci, narod racionalan i ponosit, bez obzira na uzrast, stepen inteligencije, obrazovanje, životno iskustvo… ni po koju cenu ne pristaju da se odreknu blagotvornog dejstva zvečke. Pa čak ni kada mu jednu te istu šarenu lažu vlastodršci nebrojeno puta uvaljuju.

Stoga, nisu u pravu oni što tvrde da normalnog čoveka najviše dva puta možeš navući na istu laž samo upakovanu u šareniju ambalažu. Pamtite li švedski standard, brze pruge, investicije, investitore i sve što bi uz njih trebalo da ide. Sećate li se Mercedesa, Mubadale, fabrike čipova, delova i opreme za avio industriju… i svega što je nesretnim Srbistancima obećavao gospodar Vučić?  Biće da šarena laža, čak i kada u pitanje dovodi inteligenciju i zdrav razum ima magično dejstvo na Srbistance.

Nije li to već Ilić magistar Velimir razradio do tančina?

Silne fabrike i silna radna mesta u fabrikama video telefona, delova za Škodu, duvana… omogućili su ateničkioj magistarskoj familiji dvodecenijsku vlast i naravno uvećanje katastara pokretnosti i nepokretnosti.

Malo li je na ovu oskudaciju?

S toga ne čudi da i čačkonačelnik Todorović, koristi istu taktiku. Pa dok nezaposleni i očajni Čačani budu dumali kako da se uvale u obećanu fabriku auto kablova, malo kome će pasti na pamet da se bavi brljotinama čačanskih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka i njihovih koalicionih saučesnika. A sutra ako se sve izjalovi, kako što se to desilo u slučaju Ilić magistra Velimira, o “uspešnoj” i “stručnoj” gradskoj vlasti svedočiće grobljanske betonske saksije ispred Gradske uprave i Rimski trg kojima su nesretne Čačane, naravno o njihovom trošku bez da ih pita treba li im to ili ne, darivali čačkonačelnik i njegova naprednjačka družina.

Da Vas podsetimo:  RAZMIŠLJATI SVOJOM GLAVOM

Samo biće da su čačkonačelnik Todorović i njegovi napredni pajtosi, poput njihovih prethodnika, zanemarili jednu istorijsku činjenicu. Koliko god zvečka bila šarena ona kada tad dosadi.

Tako je valjda i nastalo ono – razbi ga k’o beba zvečku!!!

Aleksandar Arsenijević

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime