Zvižduk u osam

0
1023
Foto: printscreen (ozonpress.net)

Leti bi, po logici stvari, kada je reč o političkom životu, trebalo da vlada zatišje i mrtvilo. Međutim pošto je logika odavno proterana iz Srbistana, na mentalno zdravlje Srbistanca osim sa ekstremnih temperatura atakuje vrela politička klima. Što je i za s obzirom na osmogodišnju neprekidnu predizbornu kampanju. Naprosto srbistanski gospodar i njegove nabiguzice, suočeni sa brljotinama koje svakodnevno isplivavaju na površinu, najozbiljnije su shvatili slogan – nema odmora dok traje obmana.

U tom kontekstu treba posmatrati i pregovore vlasti i “opozicije” o izbornim uslovima koji oličavaju svojevrsni cinizam napredno-radikalne vlasti, ali i vrhunac gluposti dela srbistanske “opozicije” koja je, možeš misliti, pristala da pregovara o nečemu što joj je zagarantovano Ustavom.

Letnje temperature ovih dana dodatno su porasle i u našoj kasabi posle objavljivanja podataka o finansijskom i svakom drugom  brodolomu FK Borca. Ko je sve i koliko, pod firmom posebnog interesa za grad, doprineo da se budžetske pare godinama prosipaju u vreću bez dna  u javnosti se i ranije špekulisalo, ali sad su po prvi put javnosti prezentovani konkretniji podaci, za koje bi se u svakoj iole normalnoj državi automatski zainteresovali istražni organi. Međutim budući da Srbistan svetlosne godine dele od pravno uređene države, za očekivati je da će  se sve završiti tako što će čačkonačelnik Milunče, kao odgovoran za raspolaganje gradskim budžetom, i ostali “prijatelji” Borca i fudbala kao vukovi pojesti “magarce” koji gaje iluzije da je kancer moguće izlečiti aspirinom. Ne ukazuju li na to dešavanja sa Crvenom zvezdom i Partizanom? Ne ukazuje li na to dvogodišnje nekažnjeno trovanje Morave i činjenica da čačkonačelnik Milunče pouzdano zna ko ne truje reku ali ne zna ko u nju ispušta ulja i masti i tako na najbrutalnij način vređa zdrav razum svojih sugrađana?

Da Vas podsetimo:  Кo је u zаbludi nаrod ili pаtriјаrh?

Pa ipak da ne pristaju svi Čačani na to da im Milunče i njegov eksperstki tim uriniraju po glavi i ubeđuju ih kako to samo pada kiša, pokazalo se prilikom gostovanja košarkaške reprezentacije u Čačku. Suočeni sa salvama zvižduka zamenica Milica pripravnica, Vlade marvenjak zadužen za društvene delatnosti i veseli Nemanja, su verovatno ukapirali razliku između Čačana i ”Čačana” koje oni “spontano” vuku za sobom kako bi im aplaudirali i podgrevali sujetu i pospešivali potenciju. Mnogo pre njih na istom mestu spoznao je to Milunče, stoga je ovoga puta ne prepuštajući ništa slučaju njih bacio mečki na rupu.

Da se uvere poseduju li pigment za crvenilo koji se u srbistanskoj politici smatra diskvalifikacionom manom.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime