BiH: Opet gore srpske kuće

0
1164

U BiH vеć gоrе srpskе kućе, а muslimаnski lidеri оvе “sоciјаlnе bunе” оtvоrеnо pоzivајu nа izаzivаnjе (prеlivаnjе) nеmirа u “Rеpublici Šumskој”.

salih

Zapaljena kuća srpskog povratnika Toše Bucala

ZENICA – U selu Osojnica kod Zenice zapaljena je obnovljena kuća povratnika Toše Bucala, koja je do temelja izgorjela, saopšteno je iz Udruženja raseljenih i izbjeglih Srba zeničke regije.

Iz Udruženja upozoravaju da se ovakavim odnosom prema Srbima i paljenjem kuće Toše Bucala još jednom šalje poruka da Srbi na ovim prostorima nisu poželjni ni u najmanjem broju, kao i da im niko ne garantuje bezbjednost povratka.

“Selo Osojnica je prije rata brojalo 160 stanovnika, a u toku rata cijelo selo je opljačkano i porušeno je 80 kuća”, kažu u Udruženju i dodaju da je i voda iz sela “odvedena”, a veliki šumski fond uništen.

Iz Udruženja Srba zeničke regije podsjećaju da je nakon rata u ovom selu obnovljena crkva koja je, kažu, stalno meta vandala.

“Prošlog ljeta je obijena crkva, a ikone su bačene u obližnju šumu”, navode u Udruženju, napominjući da u Osojnici nije bilo ratnih dejstava.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Zapaljena-kuca-srpskog-povratnika-Tose-Bucala-229862.html

—————————-
PRILOG – DISKUSIJE I PAMFLETI ORGANIZATORA “SPONTANIH NEMIRA” U BiH:

Protiv Srba

facebookreportermonitor

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime