CELO SELO NA TRAKTORIMA DOŠLO DA GA ISPRATI U ZATVOR: Nije imao da plati kaznu 10.000 dinara za ovo!

0
123

Slobodana Vidojevića, poljoprivrednog proizvođača iz Bresnice i predsednika Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja, danas je u zatvor ispratilo celo selo.

Naime, on nije imao novac da plati saobraćajnu kaznu od 10.000 dinara zbog upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje jer više meseci kasne isplate subvencija u poljoprivredi, a i mlekara mesecima ne isplaćuje otkupljeno mleko.

„Ljudi su došli iz naših obližnjih sela i koji su smeli da dođu jer je policija sinoć došla da me privede zbog neplaćene saobraćajne kazne u iznosu od 10.000 dinara za koju sam ja još pre dva meseca rekao da nemam da platim dok nama ne plate dugovanja koja imaju mlekare i jednim delom država za subvencije. Policajci su sinoć došli oko 19:30 i rekao sam šta je razlog da nemam novca kao i mnogi seljaci i da sam spreman da idem da izdržavam zatvorsku kaznu od 10 dana. Rekao sam da ću doći sa svojim traktorom, da ga parkiram ispred SUP-a jer ja od njega zavisim i izdržavam porodicu. Moja porodica se bavi stočarstvom i ratarstvom i živimo od poljoprivrede. Niko mi nije zaposlen tako da danas idem na izdržavanje zatvorske kazne od 10 dana“, kaže Vidojević.

On je rekao da ne beži od toga da plati kaznu ali da to trenutno nije u mogućnosti.

„Nemam trenutno novca, nije da neću da platim kaznu jer sam razgovarao na telefon, ali sad trenutno nemam novca. Rekli su mi sinoć da je zamena 10 dana. Gde ću biti ne znam, sada idem u Mrčajevce pošto sam rekao da ću doći da se javim i onda će me valjda negde smestiti. Poneo sam stvari kao što vidite“, kaže Vidojević.

Da Vas podsetimo:  “TESLINA” DECA DONELA SRBIJI JOŠ SEDAM MEDALjA: Veliki uspeh polaznika Centra za talente na takmičenju mladih naučnika u Turskoj

Meštani koji su se okupili kažu da se i na ovom primeru vidi koliko je država nepravedna, odnosno da zakon nije isti za sve. Podsećaju da su kriminalci za najteža dela na slobodi, da gostuju po nacionalnim frekvencijama, a da u zatvor ide sirotinja.

Izvor: Nova.rs

Foto: Goran Filipović/Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime