Duel emisija KTV Bez cenzure, tema „Srbi i Rusi“, učesnici dr Dragan Petrović, dr Darko Trifunović, Milorad Mirčić

3
2823


U Srbiji su mediji izuzetno blokirani i gotovo da nema emisija političkog karaktera gde učestvuje više učesnika sa različitim stavovima. Jedan od retkih izuzetaka je zrenjaninska KTV televizija, sa svojom emisijom Bez cenzure. Tema emisije koja je emitovana premijerno u nedelju 16 oktobra, je Srbi i Rusi, a učesnici su Milorad Mirčić, političar iz redova SRS (podpredsednik stranke), i dva stručanjaka sa različitim stavovima po pitanju teme emisije i geopolitike: naučni savetnik dr Dragan Petrović i dr Darko Trifunović naučni saradnik sa Fakulteta za bezbednost.

Voditelj emisije je dr Aleksandar Dikić, a njeno trajanje 100 minuta. Učesnici emisije su odgovarali na pitanja voditelja vezano za istorijski odnos Srba i Rusa, za njihvoe savremene političke i društvene odnose. Usledile su i polemike između samih učesnika emisije, gde je dr Darko Trifunović zastupao izuzetno kritičan stav prema Rusiji i ruskoj politici, dok su sa druge strane Mirčić i Petrović ukazivali na saveznički i prijateljski odnos Rusa i Srba kroz istoriju, kao i u savremenosti. Naročito žestoke polemike su nastale u vezi pozicije i politike Mila Đukanovića, koga su Milorad Mirčić i dr Dragan Petrović žestoko kritikovali, a Trifunović branio.

Nakon emitovanja i repreze, za svega par dana od kada je postavljena na ju tube, emisiju je samo tu gledalo više od 9000 pregleda.

3 KOMENTARA

  1. Hm,hmm..dobro,to znamo Nikola Pasic : zlo sa Rusima,jos vece bez njih, a odnosi su “ bliski“ onoliko,koliko tezi Rusija,da locira svoje interese,sirenja prema zapadu,ispadacda je Srbija,uvek izgradila,kucu na sred puta,kojom ide neka baba ljuta.

  2. Samo ime govori „Krcun“.Lepo je prof.Trifunovic rekao „drzava organizovanog kriminala“ .Izgleda da je i Krcun u toj ekipi pa ga zulja nesto.

  3. Трифуновићу, атлантистички експерту, требао би да пововеш НАТО, у сопствени дом, семе ти одатупављено…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime