Niko od zvaničnika Srbije na sahrani vladike Atanasija

1
209

Kako nam je potvrđeno,jedini koji su iz Srbije došli da se poklone odru vladike Atanasija bili su Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, prinčevski par Filip i Danica Karađorđević, kao i proslavljeni srpski i svetski košarkaš Dejan Bodiroga.

Vladika Atanasije Jevtić sahranjen je danas u manastiru Tvrdoš kod Trebinja. Ono što je naljutilo i razočaralo mnoge u Srbiji, ali i šire, jeste činjenica da se niko od predstavnika vlasti Srbije nije pojavio na sahrani pokojnog vladike Atanasija.

Patrijarh Porfirije, koji je u izolaciji, poslao je pismo pročitano na sahrani. Ostaje pitanje zašto se niko od zvaničnika vlasti iz Srbije nije pojavio u Trebinju danas.

Zvanično, dve delegacije su bile prisutne na sahrani čoveka i episkopa, koji nije bio omiljen režimu Aleksandra Vučića. Na poslednji ispraćaj umirovljenom episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom došle se dve zvanične delegacije, jednu je predvodio premijer Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, a drugu  predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Vladika Atanasije FOTO: Printscreen

Vladika Atanasije Jevtić bio je meta SNS botova, hrabro je istupio i poručio da je Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica“, kojem ništa ne veruje. Povod je bio nezadovoljstvo zbog dodeljivanja ordena Svetoga Save predsedniku na proslavi osam vekova autokefalnosti SPC.

Izvor: Balkanska pravila

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime