MIG, poklon koji ste platili

0
631

Nakon što je gradska vlast otuđila niški aerodrom kao neka vrsta parodije u Gradskoj opštini Medijana je podeljen bilten pod nazivom MIG – vrsta aviona i simbolika slučajna ali u ovom slucaju skraćenica za Medijanin Informativni Glasnik.

Nije teško proceniti da nešto više od 500 dinara po primerku za oko 1.000 biltena predstavlja skupu i nepotrebnu investiciju.

Ekonomičnost nikada i nije prioritet predstavnika GO Medijana na šta ukazuje i kupovina luksuzne Škode.

Zašto naši javni funkcioneri ne mogu da se voze javnim prevozom po ugledu na političare Švedske? Zato što im je tako udobnije ili zato što su se otuđili od naroda?

Jedna od retkih inovativnih aktivnosti ove opštine je bila postavljanje solarnih drveća. Međutim tender je bio diskutabilan jer je pobednička firma bila osnovana neposredno pre obljavljivanja tendera.

Građanima je nasilno oduzet aerodrom, ali su dobili MIG slikovnicu sa fotografijama predsednika Gradske opštine Medijana prilikom svakodnevnih aktivnosti.

Naravno, niška gradska i opštinska vlast nisu isto, ali njihovo „sinhrono delovanje“ šalje jasnu poruku da ne bi trebalo da dobiju poverenje građana na sledećim izborima i pored svih pokušaja samopromocije.

Ivana Petković
Izvor: juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime