Do kraja 2018. Lidl će zaposliti 1.500 radnika

0
1112

“Do kraja godine bi trebalo da imamo 16 prodajnih objekata širom Srbije, koji će zapošljavati 1.500 radnika.” – Aleksandar Vučić ( Jutjub kanal SNS-a, 12. 6. 2018. )

KOMENTAR ISTINOMERA

Kada je u junu prošle godine nemački prehrambeni trgovinski lanac Lidl otvorio logistički centar u Novoj Pazovi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dolazak te kompanije “prevazilazi važnost običnog supermarketa, to je simbol, jedan od najznačajnijih simbola napretka“, te da se Srbija pridružuje uspešnim državama.

Ostala je upamćena i njegova tadašnja izjava da se u Lidlu „jabukama meri temperatura, češće nego što čovek meri temperaturu detetu, mere joj slatkoću, tako da ono što dođe do potrošača, da će ta jabuka proći teži ‘sistematski pregled’ nego bilo ko od nas kada je u vojsku išao“.

Predsednik je na otvaranju logističkog centra tog trgovinskog lanca rekao i da je vrednost investicije u Novoj Pazovi 55 miliona evra i naglasio da će do kraja 2018. biti otvoreno i 16 prodavnica Lidla u Srbiji, u kojima će posao imati 1.500 od 23.000 radnika koji su konkurisali.

Koliko je prodavnica otvoreno u Srbiji i koliko je tačno ljudi zaposleno do kraja prošle godine, Istinomer je proverio u Lidlu.

Iz te kompanije su nam odgovorili da su od oktobra do kraja 2018. godine otvorili ukupno 23 prodavnice u više gradova u Srbiji (Beograd, Bor, Vršac, Zrenjanin, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Smederevo, Sombor, Subotica, Užice i Šabac).

“Pored kolega u prodavnicama u ovim gradovima Srbije, jak sistem podrške čine kolege u našoj Upravnoj zgradi na korporativnim funkcijama i kolege zaposlene u Logističkom centru, pa zajedno Lidl Srbija broji preko 1.500 zaposlenih.

” Na pitanje Istinomera da preciziraju koliko je to ”preko 1.500 zaposlenih”, iz Lidla su nam rekli da “nemaju takvu vrstu preseka, jer se situacija zaista često menja, svakako to je između 1.500 i 1.600 zaposlenih”.

Budući da je predsednik Srbije na otvaranju logističkog centra Lidla u Novoj Pazovi rekao bi Lidl do kraja 2018. godine trebalo da ima 16 prodajnih objekata širom Srbije, koji će zapošljavati 1.500 radnika, a da je Lidl do tog roka otvorio 23 prodavnice i zaposlio između 1.500 i 1.600 radnika, Aleksandar Vučić za ovo obećanje dobija ocenu “ispunjeno”.

Da Vas podsetimo:  Držim vam fige

Tim Istinomera
Izvor: istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime