A, da ti malo klekneš, ministre

0
759

Surcin-udes-helikoptera-11-Ma, Bata Gašić je to- čemu tolika povika na čoveka s frizurom Travolte iz Borča grede, „stajlingom“ Marijane Mateus i manirima Zmaja od Šipova?!

Lik, relano, nikada i nije želeo ministarsku fotelju, zatekao se u Nemanjinoj 11, menjajući neke pločice u toaletu, kad je Vučić upao, pogledao ga onako preko pisoara, i vizionarski upitao: „Je li, majstore, kad završavaš s radovima, treba mi ministar odbrane, a gledam te kako barataš s tom špahlom, pa rekoh“…

– Gospodine predsedniče, samo da montiram još dve wc šolje i mogu da se javim na dužnost, ako nije kasno?! Sad će Bata to da fušne malo i preuzimam komandu“- raportirao je dunđer, stresajući fugu sa sebe, stavivši se komplet na raspolaganje otadžbini!

– Alo, domaćine, ono što smo pogodili za sutra moramo da odložimo, jbg, postao sam general ili tako nešto?! Života mi, sad bio onaj Vučić u ćenifi i pogodili posao! Znaš koliki mu je…mislim na plan preporoda Srbije, životinjo- ko u slona, bre, ja se poplašio ko Velja u operi kad ga je isukao i bacio preko pisoara…

Kome, bre, ti pretiš- hoćeš da ti Bata završi jednu vojnu vežbicu negde u Preševu, a?! Znam da sam uzeo lovu, ali otadžbina zove, može tvoj čučavac i da sačeka, a možeš i da klekneš malo, hahahah…- dakle, nije Bata kriv, čoveke jednostavno u ljudima vidi mušterije, u resoru priliku da se kao majstor oglasi na što više mesta, jer fotelja je danas tu – sutra nije, a keramika je doveka, a što se komentara na račun koleginice tiče: „Volim novinarke koje lako kleknu“, zaista mislim da nije želeo da uvredi, već se nevešto izrazio žaleći za danima kad je počinjao s poslom i kada su kolena još bila ko u Tereze Orlovski.

Da Vas podsetimo:  Nema se ali se može, hoće i mora

– Istrgnut sam iz konteksta, ko onda Vučić za muslimane kad je rekao: „Na 100 Bajrama moram da stignem za jednog Srbina“, i moja izjava je zlonamerno telepromtovana u vetar, etar i helijum! Ja sam doslovce rekao: „Volim novinarke koje lako kleknu, čika Bata kuburi s kolenima, čitav život na njima po toaletima!

Šta bih dao da mogu tako da klenknem, ali ubi prokleta keramika! Ni s leđima ništa bolje! Evo, pre neki dan gurao tenk da upali i već posle pet metara lumbago, jbg! Lako je vama, deco, naučila vas ova vlast da klečite bez po muke, a niko ne pita koliko je „brufena“ i „diklofena“ svako od nas morao da popije da bi stigao tu gde jeste..- u originalu glasi izjava ministra vojnog, koja je zlonamerno montirana da zvuči uvredljivo, što je čak isporvociralo i reakciju prvih kolena Srbije, ona koja kleče da mi ne bi morali, osim kad treba, a treba, ali za to je kriva zavera svetskih moćnika i vanzemaljskih civilizacija!

– Ja sam šokiran, pa zar tako nešto moj Bata da kaže, evo tresem se ko prut, drhtim ko Vulin u studiju „Pinka“, oči mi suze ko Jorgovanki kad joj se pokvari onaj masažer za noge… Sto puta sam im objašnjavao na sednicama: „Narod je na kolenima, ali ni reč o tome, pogotovo ne novinarima“, a on opet sve pogrešno shvatio, kao onda sa helikopterom kad smo se dogovorili da ponavlja: „Molim, kakav helikopter, ne razumem o čemu govorite?! Srušio se neki, zaista?! Vojni?! Jeste li sigurni da nije hrvatski, mi smo jača vojna sila od njih, nemamo mi helikoptere, mora da ste nešto pobrkali s onim dronom koji smo uspešno savladali na utakmici sa Šiptar…ovaj, Albancima, ajmo na sledeće pitanje“…- tako da zaista ne znam šta da kažem, možda je ministar Gašić posumnjao na državni udar, možda je novinarka htela iz donjeg rakusa da udari na njega udarajući na mene, naravno, a možda među vama ima previše elemenata kojima ne odgovara jaka i stabilna Srbija, ne znam, zaista, dozvolite da drhtim u tišini!

Da Vas podsetimo:  Generali, ostav! Izdali ste Šabac. Izdali ste narod.

Babiću, tresi se i drhti, bre, imam posla preko glave, ajde ono tvoje ko da si se naduvao lepka, pa nek montiraju kao da to ja…- poričio je premijer, obećavši da najdalje za dve godine ni jedan građanin Srbije više neće morati da kleči, pa ni prostituke, kojima će biti omogućeno da svoj posao obavljaju uzdignute glave, na posebnim hoklicama koje će se proizvoditi u smederevskoj Železari, sa znakom „mercedesa“.

Mihailo Medenica

Mihailo Medenica

Dva u jedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime