Rat u Bosni počeo ubistvom Srbina

0
2488

Venčanje Milana Gardovića i Dijane Tambur je obavljeno u 14.30 časova u hramu Preobraženja Gospodnjeg (crkva na Staroj stanici), na Pofalićima. Niko nije slutio da će veselje postati prekretnica za ostvarenje velikomuslimanske i zločinačke ideje usmerene protiv Srba.

SahranaVenčanje je obavio prota Voja Čarkić. Nakon venčanja, svatovi su se uputili u Dom svete Tekle u dvorištu Stare crkve na Baščaršiji, gdje je pripremljen zakazani svadbeni ručak.

Pošto je saobraćaj za putnička vozila u centru Sarajeva jednosmjeran i paralelan sa tramvajskim,svatovi su put od crkve na Pofalićima do Stare crkve prošli u automobilima ulicama Vojvode Putnika i Obalom Vojvode Stepe, do Vijećnice, gdje se nalazio najbliži parking. Nakon što su parkirali putnička vozila, stotinjak svatova je pješice krenulo ka Staroj crkvi.

U neposrednoj blizini prilikom ulaska svatovske kolone u dvorište Stare crkve, pored svatova se zaustavilo bijelo putničko vozilo marke „golf“ u kome su se nalazila četiri kriminalca, a među kojima je bio Ramiz Delalić zvani Ćelo. Kriminalci su izašla iz „golfa“ i nasrnula na mladoženjinog oca starog svata Nikolu Gardovića, koji je obavljao dužnost barjaktara sa ciljem da mu oduzmu svatovsko znamenje, zastavu Srpske pravoslavne crkve (trobojku sa krstom).

Tom prilikom je Ramiz Delalić zvani Ćelo (kasnije pripadnik Zelenih beretki i komandant 9. muslimanske brigade) pucao iz pištolja Nikoli gardoviću u leđa i smrtno ga ranio, dok je njegov saučesnik ranio sveštenika SPC Radenka Mirovića (mladoženjinog zeta).

Na skoro svim američkim medijima ovaj događaj je predstavljen kao da su Srbi pucali na muslimanske svatove.

Odmah nakon otvaranja vatre, zločinci su pobjegli odnoseći sa sobom zastavu Srpske pravoslavne crkve koju su spalili. Sa njom su spalili i nadu o zajedničkom životu.

Da Vas podsetimo:  Strašna izjava austrijskog NATO lobiste: Felinger poziva na bombardovanje Beograda

Nikola Gardović je preminuo od nanesenih rana nekoliko minuta kasnije u kolima hitne pomoći.

Pored počinioca ubistva Ramiza Delalića, svjedoci su kao napadače i saučesnike napada i ubistva prepoznali i Suada Šabanovića iz Zvornika i Muhameda Švrakića, sina osnivača Zelenih beretki Emina Švrakića. Četvrti napadač je Taib Torlaković, koji je kao i Ramiz Delalić Ćelo, nakon rata ubijen u mafijaškom obračunu u Sarajevu.

Ramiz Delalić je rođen 1963. godine u Prokuplju, u Srbiji, odakle je u Sarajevo prebegao zbog silovanja maloletnice. 

Nakon ubistva srpskog svata Srbi su se organizovali sa ciljem odbrane od nadirućeg muslimanskog ekstremizma a Ramiz je odmah nakon početka rata u Sarajevu postao komendant Devete muslimanske brdske brigade Armije BiH, a od Alije Izetbegovića, tvorca zloglasne Islamske deklaracije, je „za zasluge“ primio pištolj sa posvetom.

Ramiz je ostao u Sarajevu i tokom rata počinio brojne zločine nad srpskim civilima koji su tamo živeli.

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime