IDEMO (LI) NA IZBORE?

2
44

Vučićeva prevarantska mašinerija još jednom je uspela da pocepa opoziciju! Laganje, razvlačenje, odbijanje, pa popuštanje u ispunjavanju zahteva opozicije, bila je perfidna taktika gubljenja vremena. A za to vreme SNS je vodio svoju kampanju.

Prvi zaključak iz ove igre, koja se ponavlja otkako su na vlasti, je da sa njima nema fer igre, ni opuštanja i poverenja.

Iako smo skoro svi verovali da će početno „NE“ Ane Brnabić na kraju biti „DA“ Aleksandra Vučića, oni su ipak uspeli da prevare, da “pojedu” dragoceno predizborno vreme. I još nešto, njima mnogo važnije, uspeli su da razbiju opoziciju i da taktiku „zavadi, pa vladaj“ sprovedu i ovog puta.

Bilo da se raskomadana opozicija opredeljuje ZA ili PROTIV izlaska na izbore, uverena sam da svi oni imaju dobre i ozbiljne namere, koje, kako god da se opredele, u ovim nemogućim uslovima teško da mogu dati dobre rezultate.

Zato je vreme da mi gradjani ovog puta uzmemo sudbinu u svoje ruke. Da, ne čekajući usaglašavanje opozicionih stranaka, SVAKO, POJEDINAČNO, IZADJE NA IZBORE U BEOGRADU I GLASA PROTIV ALEKSANDRA ŠAPIĆA I SRPSKE NAPREDNE STRANKE!

DA NAS NA BIRALIŠTIMA BUDE ŠTO VIŠE, BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI ILI KOALICIJI PRIPADAMO! ILI NE PRIPADAJMO NIKOME!

Razumem da je to manji problem za nas koji nismo svrstani u partije, jer nismo obavezni da poštujemo stranačke odluke, nego da slušamo svoju savest! I svest o potrebi za promenama.

Predlažem i članovima stranaka da, kao pojedinci, odustanu od stranacke discipline i direktiva i ovog puta izadju na izbore!

Jedino tako možemo da spasimo Beograd od propadanja i urušavanja, koje već predugo traje.

I da jednom zauvek nevaspitane, osione, polupismene, drske, nasilne prostačine i plagijatore, kakav nam je trenutni PRIVREMENI ORGAN, oteramo u istoriju, gde su, kao nečasni već obezbedili mesto.

2 KOMENTARA

  1. Prevarantske masinerija……tako pocinje tekst. Ovo je mantra nase trenutne opozicije ( dok ih AV ne ,,udari,, kovertom) koja je finasirana iz budzeta Srbija i iz presusenih fondova Zapadnih drzava.

    Ozbiljne situacije indukovane u drzavi Srbiji, NIKO od opozicije ne spominje. Naravno pozicija prelazi preko toga i to ne spominje ni u snu. Sta radi opozicija? Citira svoju mantru o prevarnim radnjama. CEMU sve to????…U cijem interesu ova kilava opozocija radi ??? Za ciji interes radi? Opozicija zasigurno uziva u materijalnim sredstvima iz budzeta Srbije, odnosno iz kredita. Bas im hvala na jalov trud i uzaludan posao a sve na stetu ali ne njihovu. Tek toliko o polupismenim prvacima opozocije koji idu po pamet u EU i od njih ocekuju pravdu. EU je slala avione i bombe sad moze da posalje nesto mnogo delotvornije ljudsku glupost u vidu Lazovica, Grcica, Zorane Mihajlovic…ima ih dosta.

  2. Stvari i dogadjaji nisu CRNO – BIJELI , dobri – loši , patriote – veleizdajnici , pozicija – opozicija. Upravo zbog toga , ono što zvanično predstavlja opoziciju, ne moze se tretirati, gledati, dozivjeti , kao jednu cijelinu. Tu su upravo izmješani i dobri i loši, i patriote i veleizdajnici , a nazalost ( i to pravi najveći problem ) ima i većih veleizdajnika i lopova od vladajućih, koji bi bili gori i pogubniji po Srbiju, i od samoga Vučića i njegovog S N S . Dobar dio glasača to i vidi i razumije. Objedinjavanje opozicije jeste poklon vladajućima. Ne ide se na glasanje da bi se srušio Vučić , nego da bi se suštinski promjenila politika , a to se neće dogoditi baš sa bilo kim iz opozicije. Zbog svega toga se moraju izdefinirati i izprofilirati stranke opozicije. Mogu se udruziti ili koalirati samo one kojima je program i cilj zajednički, a vrhunac tog cilja ne bi smio biti , samo preuzimanje vlasti ( Kurta i Murta ) , već mnogo više i dublje, na zadovoljstvo većine gradjana. Korektni izborni uvjeti bi stvorili i mogućnost da se opozicija izprofilira, da jasno pred svim gradjanima iznese svoje programe, da budu jasno prepoznati od glasača , da ih se stavi “ pred zid “ , gdje će se morati izjasniti o pitanjima o kojima sada komotno šute i izbjegavaju ih …….KiM , NATO , pod kojim uvjetima E U , odnosi sa Rusijom, BRIKS , Srebrenica………… Dakle, prvo ostvariti potpuno korektne izborne uvjete za sve, poštivanje USTAVA , da ne postoji ime predsednika drzave na izbornoj listi ………. da svi učesnici kontroliraju brojanje glasova i sam glasački proces, da se već jednom pokojnici isključe iz sistema glasanja, da se zna tko i od kuda ima pravo da glasa i to samo jedan put …………pa tek onda izaći na izbore !!! Ukoliko se sve ovo ne zadovolji, inzistirati na tome, da oni koji se proglase za pobjednika NISU NI LEGALNI NI LEGITIMNI !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime