Advokat Jelena Pavlović- Nečasno 80% sudija, mora se hapsiti…..

0
1045

Advokati kažu da je nemoral i nestručnost u pravosuđu glavni problemi. Nečasno 80% sudija, da treba da se hapsi, da najmanje 30% iz sudova mora da se otpusti kao nesposobno. Da imamo tako poltronske sudije da su već počele da primenjuju predlog Zakon o parničnom postupku. Sve je postalo farsa i narod nije svestan šta mu se sprema a kad to prođe biće kasno kao sa izvršiteljima.

Ako ova podvala od zakona prođe a ne postoji nigde kažu pravnici desiće se da vas tuže lopovi koji su se nakrali svega i svačega (čitaj biznismeni) i stave velike vrednosti spora. Ako nemate odmah da platite astronomske takse izgubićete spor i pre nego počne. Ako vi njih tužite takođe morate unapred platiti takse. Dakle radnici, seljaci sprema vam se pravna omča oko vrata. Na sličan način nam je Tadić uvalio izvršitelje i notare a sada je red na ovog slugu zapada da ide još dublje.

Predlog novog Zakona o parničnom postupku izazvao je bure i štrajk advokata. Malo toga ima u medijima a toliko lošeg po obične građane. Svima nama je jasna povezanost sudija sa lokalnim i višim moćnicima, sada se predviđa da sudija ili sutkinja (ako prođe još jedan nenormalan zakon) sam-a odlučuje o svom razrešenju umesto kao do sada predsednik suda. Pored moćnika strane zemlje nam kroje kapu. U Trećem osnovnom sudu u Beogradu nam sede lica koje je angažovao USAID koji pregledaju predmete. Mnogo interesantnog za čuti u sledeća dva videa koje trebate pogledati ako imate vremena i ako vas interesuje društvo u kome živite. One koje to ne interesuje u staroj Grčkoj nazivali su kretenima.

U prvom je mišljenje i stav advokata o predlogu zakona i stanju u sudstvu

Da Vas podsetimo:  Trećina ispitanika neće izaći na parlamentarne izbore, dve trećine znaju za koga će glasati

Skupština advokatske komore

IZVOR: Kuršumlija bez cenzure

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime