“Pregovarač“ i njegovi pomagači

3
149

Kakav je to pregovarač koji sve daje i koji je svojim kontinuiranim popuštanjem navikao i navukao protivničku stranu i zapadne medijatore da se u pregovorima, o ma kakvoj temi da je reč, od njega, po difoltu, očekuje da donosi bolne i po Srbe štetne ustupke, istovremeno ih predstavljajući kao svoje genijalne pobede. Pri tome sam precizno navodi naše neprijatelje da nas napadnu tamo gde smo najslabiji, kako bi pred sopstvenim narodnom lakše opravdao svoje poraze.

U tom popuštanju protivničkoj strani on ide toliko daleko da nam se čini da kada bi kosmetski Albanci od njega zatražili da im, na primer, da i Kragujevac, on ni tada ne bi a priori odbacio takav njihov zahtev kao nerazuman, već bi posle kraćeg negodovanja i patetičkog zapomaganja po medijima, objasnio srpskoj javnosti da moramo da sednemo da razgovaramo sa Albancima i da vidimo šta je najviše što možemo od toga da izvučemo. Onda bi Albancima kao kompromis ponudio pola Kragujevca, ili kao još genijalnije rešenje, ponudio bi im Kraljevo u zamenu za deo Kragujevca, jer je Kraljevo manji grad, pa bi i štetu, koja se nanosi Srbiji, mogao da prikaže kao manju. Istovremeno bi njegovi analitičari i eksperti dobili zadatak da na režimskim kontrolisanim medijima, zbunjenoj srpskoj javnosti, predstave takav njegov potez kao genijalan i kao još jednu našu pobedu od, recimo, 6:0. Posle bi se svima hvalio kako je time uspeo da sačuva mir i da zadovolji sve strane. Pre svega sebe samog, što je zadržao vlast, zatim, zapadne izaslanike što su njihovi pritisci ponovo urodili plodom, Albance što je njihov blef ponovo upalio i što se čude što su dobili više nego što su realno očekivali. I na kraju, srpsku javnost, koja anestezirana preko medija, može da nastavi da mirno spava.

Da Vas podsetimo:  Makedonsko crkveno pitanje

Mnogi podržavaoci Vučićeve politike prema Kosovu i Metohiji su bili sigurni da on ima nekakav tajni kec u rukavu i da je samo pitanje dramatičnosti trenutka kada će ga izvući i u poslednjem trenutku spasiti celu stvar, ali kada su, sa davanjem brojnih ustupaka Albancima, preko pozivnog broja, energetskog sistema, sudstva, carine, saobraćajnih tablica i dr., primetili su da se njegov rukav svakim ustupkom sve više skraćuje i da je mu je otkinut do ramena, žalosno primećujući da čak i da ima nekog keca, više nema gde da ga sakrije, pa se sve glasnije mogu čuti povici „car je go“.

Da bi prikrio svoje neuspehe u pregovorima, neprestano plaši srpsku javnost da su njegovi glavni prioriteti da sačuva mir i po svaku cenu izbegne rat, jer ne želi da srpskim majkama vraća decu u kovčezima, misleći na srpske vojnike. Svesno izbegavajući činjenicu da profesionalni srpski vojnici nisu deca i da se svi oni, koji imaju više od 18 godina, tretiraju kao punoletni radno i vojno sposobni građani. Kao što je neko dobro primetio, to bi bilo isto kao kada bi se u državi pojavila neka opaka zarazna bolest a ministar zdravlja zauzeo čvrst stav da ne želi da angažuje svoje lekare na lečenju naroda, jer ne želi da se neko od njih zarazi i smrtno razboli i da ga takvog vrati majci. A i jedni i drugi, mislim i na vojnike i na lekare, su se školovali i obučavali da bi pomagali svom narodu i položili su zakletve zbog toga. Naravno da niko ne želi rat, ali srpstvo očajnički vapi za malo dostojanstva.

Čini se da se i povodom eventualnog prihvatanja nemačko-francuskog plana za uređenje odnosa Srbije i „Kosova“, polako zahuhtava ista medijska propagadna po već oprobanom receptu pripremanja srpske javnosti da prihvati plan, kao nešto što se ne sme odbiti, jer će, u protivnom, ceo srpski narod zadesiti „strašna katastrofa“. Naravno, orkestrirana kampanja i ovoga puta najpre počinje sa Televizije PINK, čija voditeljka jutarnjeg programa proziva Srbe sa Kosova i Metohije, koji su prodali zemlju pa došli u Beograd da glume da su jadni i da im treba pomoć a istovremeno gaze preko svih da bi ostvarili svoj cilj.

Da Vas podsetimo:  Srbija i Mađarska se dogovorile o izgradnji naftovoda za spajanje sa „Družbom“

Tačno je da je jedan deo kosmetskih Srba dobro unovčio svoja imanja i sa dobijenim novcem obezbedio sebi zavidan stambeni smeštaj, luksuzan auto i kupio radna mesta. Njima se i sam ne ponosim. Ali, da li voditeljka, zna da su oni možda samo želeli da liče na nju, kako bi se lakše uklopili u novu sredinu i bili prihvaćeni od materijalističkog sveta, kome ona pripada i koji upravo televizija na kojoj radi, propagira i njime truje srpski narod.

Autor: Dejan Baljošević, Orahovac

 

3 KOMENTARA

 1. Зоран53.Слажем с све је речено, беспредметно је понављати његова злодела. Заиста је време да се на озбиљнији начин приступи , делује…….Па ком опанци ком обојци…..

 2. DOSTA PLAKANJA!

  Sada kada smo se našli na prozapadnoj krvavoj vetrometini, vođa kuka na sva usta pred svojim voljenim narodom, jer mu, po njemu, najveći prijatelji mu okrenuli leđa. On misli da su naši vrli prijatelji, a stvarno, on to ne vidi, to su naši najveći neprijatelji i zločinci kroz našu istoriju. Nezaboravimo Prvi i Drugi svetski rat, sta su nam radili nemci, a i englezi. Vođa je našao zločinca Blera za savetnika i baš gasavetuje. Supruzi zločincu Klintonu dao je tri miliona dolara u predizbornoj kampanji. Sa kancelarkom Nemačke postavio je odnos kao sina prema majci . Sada kada ga te veze staviše pred svršenim činom kuka pred svojim voljenim narodom, pa čak se pominje besmislena ostavka. Najgore je dok čovek misli da su mu svi prijatelji, a ne proceni na vreme šta mu spremaju ti isti vrli prijatelji, možda ne njemu, a narodu svakako. To mu je šta mu je?

 3. Poslije deset godina vladavine Aleksandra Vučića, čak i onima sa naj skromnijim intelektualnim sposobmostima i mogućnostima , potpuno je jasno baš sve o njemu .Njemu podršku daju oni koji imaju direktnu korist od toga, i oni koji su ucjenjeni ili prisiljeni da to čine. Pitanje “ Kakav je Vučić “
  je iscrpljeno, izlizano i potrošeno. Pravo pitanje bi moralo glasiti : KAKVI SMI MI – NAROD , KADA GA TAKVOG TRPIMO , KADA MU DOPUŠTAMO DA NAS KONSTANTNO UNIŠTAVA ??? Poznavajući i situaciju
  i Vučića, moramo biti svijesni, da on neće dobrovoljno i na miran način odstupiti sa polozaja i mjesta koje zauzima u Srpskoj politici. Nije samo u pitanju pshopatski karakter ličnosti, narcisoidnost , itd.
  u pitanju je naj običniji, realni strah da ne završi na dugogodišnjoj robiji. Knjiga bi se mogla napisati
  zbog čega bi morao završiti u zatvoru……….. od veleizdaje Drzavnih i Nacionalnih interesa , kršenja Ustava, ubistava ( Vladimir Cvijan …….) korupcije, uzurpacije , droge ( Jovanjica )………. nema kraja…….. Podrška Vučinću ne moze izostati iz istog razloga i straha. Podrzati će ga i njegovi, ali i veliki dio onih koji se definišu kao opozicija. Nije li Tadić prvi prekršio USTAV i napravio granicu na Jarinju?? Šutanovac istopio tenkove, snagu VOJSKU SRBIJE spustio na nivo “ lovačkog društva“ , ugasili domaće banke, uništili privredu. Ukoliko Drzava Srbija namjerava da i dalje postoji, svi koji su se o Drzavu i Narod ogriješili, moraju za to da plate !! Nemojte više pričati i pisati o Vučiću, sve znamo ! Pozovite i prozovite , nas , obične ljude da se pogledamo u ogledalu, da shvatimo i svoj dio krivice za sve što nam se dogadja, jer nije moguće, da i pored nas, sva krivica pripadne Vučiću !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime