Radnici u Srbiji rade najviše u Evropi pokazuju zvanične statistike

3
97

Prosečan broj radnih sati na glavnom poslu u Srbiji je 43,5 sati nedeljno što je tokom prošle godine bilo najviše u Evropi.

Sezonski radnik iz Srbije u fabrici ribe u Kodiaku na Aljasci koristi priliku da malo odspava u fabričkoj hali tokom iznenadnog kvara mašine; Foto: Igor Pavićević / Kamerades

Poslednji podaci Eurostata (statističke agencije Evropskog parlamenta), objavljeni 12. januara, pokazuju da su radnice i radnici Srbiji u poređenju sa kolegama iz drugih zemalja u Evropi u prva tri kvartala prošle godine provodili najveći broj sati na poslu. Prosečno radno vreme u Srbiji je bilo 43,5 sati nedeljno i to samo na „glavnom“ poslu pošto ovi proračuni ne uzimaju u obzir eventualna angažovanja radnika nakon radnog vremena, ili kako se kod nas kaže „privatno“.

Radnici u Srbiji su zauzeli neslavno prvo mesto među 35 evropskih zemalja za koje su prikupljeni podaci. Najmanje se radilo u Holandiji (31,2 sata) koju prate Norveška i Danska, dok u našem regionu radno vreme u Hrvatskoj i Sloveniji iznosi nešto manje od 40 sati nedeljno, a u Rumuniji i Bugarskoj nešto više od 40 sati. Za 2021. godinu nisu prikupljeni podaci iz Turske i Crne Gore koje su 2020. godine bile zajedno sa Srbijom države sa najvećim brojem radnih sati.

Radno vreme u Srbiji, kao i u većini evropskih zemalja, bi po pravilu trebalo da iznosi 40 sati nedeljno, međutim poslodavci imaju na raspolaganju različite mogućnosti za produžavanje radnog dana i veću eksploataciju radne snage. U nekim zemljama sindikati i progresivne političke organizacije aktivno rade na kampanjama za skraćivanje radnog vremena, odnosno uvođenja četvorodnevne radne nedelje.

M.M.

https://www.masina.rs/

3 KOMENTARA

  1. По овом питању, да радници у Србији раде највише у Европи, да је Србија “лидер“
    у Европи – заслужан је, најзаслужнији Александар Вучић на челу СНС секте, у
    коалоицији са СПС, Јединственом Србијом и осталим припрепцима из ДОС-а.

  2. Jeдно је капитализам а друго „газдизам“ који се практикује у Србији. Једини излаз са самовољу газда је забрана фирми у приватном власништву појединца ма ко он био сем у случају породичних малих фирми које запошљавају искључиво чланове породице. То значи да ако неко хоће да се бави приватним бизнисом и запошљава друге раднике мора да оснује корпорацију са управом, синдикатом и свим елементима поштовања права запослених. То је једноставно немогуће у фирмама са „газдом“ и ту промене ропског статуса запослених никада неће бити док се не промене закони.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime