Vučić legalizovao kuću u Jajincima, vrednost nekretnina 1,2 miliona evra

3
1499

Porodična kuća predsednika Srbije Aleksandra Vučića sagrađena bez dozvole u beogradskom prigradskom naselju Jajinci, nedavno je legalizovana. Prema podacima katastra površina kuće povećala se u međuvremenu sa 174 na 236 kvadratnih metara.

Kuća u koju predsednik dovodi bitne goste iz inostranstva i pokazuje im vinski podrum, a koja je „na divlje“ sagrađena devedesetih godina, nedavno je legalizovana.

Ova porodična kuća i najveća nepokretnost porodice Vučić u katastar je upisana 2009. godine kao objekat izgrađen bez dozvole. Kako je novinarima KRIK-a pre oko dve godine rečeno u odseku za legalizaciju uprave Grada Beograda, Vučićeva porodica slala je zahteve da se objekat legalizuje. To je novinarima rekao i Vučić u intervjuu 2016. godine.

– To je najmanja kuća u okruženju. Otac je ’92 uzeo plac, a ’93 počeo da gradi. Nije legalizovana zato što nije bilo moguće da se legalizuje ikome na tom mestu – rekao je Vučić u intervjuu za KRIK   – Već peti put podnosi zahtev za legalizaciju, valjda će sad da legalizuje.

Kako se vidi na sajtu Geodetskog zavoda, kuća je legalizovana, a došlo je i do promene kvadrature ovog objekta. Ranije je pisalo da je površina kuće 174 kvadratna metra, dok je po najnovijim informacijama kvadratura povećana na 236. Nije, međutim, poznato da li je porodica Vučić dogradila ovaj objekat ili je pri legalizaciji izračunata i u katastar upisana veća kvadratura. Pored kuće nalazi se i manji, pomoćni objekat površine 55 kvadratnih metara.

Imovinu predsednika Vučića KRIK je prvobitno objavio u sklopu istraživanja imovine članova Vlade Srbije, kada je on bio premijer. Tada su novinari KRIK-a otkrili da je predsednik Vučić vlasnik jedne garsonjere od 30 kvadrata, ali da članovi njegove porodice poseduju nekretnine ukupne površine od oko 800 metara kvadratnih.

Da Vas podsetimo:  Ko će platiti, voziti i održavati Vučićeve nove „Rafale“

U ove nekretnine spadaju četiri stana na Novom Beogradu, stan na Vračaru, zemljište u Bečeju i Sremskoj Mitrovici, kao i kuća u Jajincima. Ukupna vrednost nekretnina porodice Vučić je viša od 1,2 miliona evra, prema proceni agencije koja se bavi prodajom nekretnina, a koju su novinari KRIK-a angažovali.

Vučićev profil u bazi imovine političara ažuriran je tokom istraživanja imovine kandidata za predsedničke izbore 2017. godine.

Milica Vojinović
Izvor: Krik

3 KOMENTARA

  1. Могу вам рећи, да ми је из дана у дан све већи и већи… патриотизам, наравно…

  2. Прави Вучићевски одговори: „Нисам ја, ћале је зидао.“… „Није легализовано зато јер није било могуће да се легализује“. Па зашто је градио тамо где није било могуће? Срби нису луд народ, него глуп народ, кад ово пролази.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime