- 50 g kinoe
- 1 pileća prsa
- 3 srednje šargarepe
- nekoliko većih listova kelja
- nekoliko većih listova svežeg kupusa
- 1 sveža paprika
- 4 kašičice maslinovog ulja
- 4 kašičice jabukovog sirćeta
- pola kašičice senfa
- so i biber
- malo pinjola ili naseckanih orašastih plodova (orasi, lešnici ili bademi)
PRIPREMA:Kinou skuvajte prema uputstvu, ohladite i stavite u posudu u kojoj ćete pripremati salatu.
Pileća prsa isecite na komade i propržite na malo masti. Kada je piletina gotova, izvadite je i dodajte kinoi. Na preostaloj masnoći od pečenja piletine kratko propržite šargarepu izrezanu na tanje listiće.
Naseckajte kelj, kupus i svežu papriku. Dodajte ih preostalim namirnicama.
Zamutite dresing od ulja, sirćeta, senfa, bibera i soli. Dodajte mu kratko tostirane pinjole ili šaku iseckanih orašastih plodova. Prelijte ga preko salate i dobro promešajte.
SAVET:
Meso možete zameniti ribom. Dobar izbor su losos ili tuna. Umesto kinoe možete koristiti kus-kus.
Izvor: dnevno.rs
Ovo mi liči na vremena kada se suprug ili supruga trazila preko novina ( sa slikom) .,
Ja na slici vidim kuhana jaja, paradajz, proprzen hleb…………..toga nigde nema u sastojcima za salatu??? Razlika slike od zbilje………….dobro je da se radi samo o salati……….