RUŽIČASTA LAŽ: Mitrović i dalje na spisku najvećih poreskih dužnika!

0
1997

Iako je Željko Mitrović početkom februara meseca saopštio da je njegova kompanija “Pink International” izmirila celokupan poreski dug, najnoviji spisak najvećih poreskih dužnika dokazuje suprotno.

Rpo1p2d

Vlasnik “Pink International” kompanije, Željko Mitrović, saopštio je početkom februara meseca da je uplatio 500 miliona dinara na račun državnog budžeta i tako izmirio celokupan poreski dug.

– U veoma teškoj opštoj tržišnoj situaciji i uz velike napore Televizija “Pink” uspela je da državi Srbiji isplati celokupni poreski dug po osnovu postojećeg i budućeg reprograma u iznosu od 500 miliona dinara, što je nešto manje od pet miliona evra, naveo je Mitrović u saopštenju. (6. 2. 2015.)

Međutim, prema najnovijem spisku najvećih poreskih dužnika na dan 31. mart 2015. godine, Željko Mitrović i dalje duguje Srbiji 80.137.021 dinara na ime neplaćenog poreza.

2IJKY05

“Blic” je krajem aprila meseca objavio informaciju da je Mitrović isplatio celokupan poreski dug, što nema smisla pošto je Mitrović početkom februara saopštio da je platio celokupan dug.

Taj list je krajem aprila objavio sledeće:

– “Pink“ je ovih dana platio oko 100 miliona evra poreza, saznaje “Blic”. Poreski dug te kompanije sada iznosi – nula. “Blicu” je ovo potvrđeno i u Poreskoj upravi. “Pink”, kako kažu, trenutno ima prema poreznicima samo obaveze po tekućem poslovanju. Kako saznajemo, Mitrovićeva kompanija će u narednom periodu čak biti i u određenoj poreskoj preplati, s obzirom na to da postoje eskontovane menice, vredne više od pet miliona evra, koje “Pink” nije naplatio za poslove za koje je obračunat porez. (Blic, 29. 4. 2015.)

Posebno je interesantna “Blicova” greška oko “100 miliona evra”. Mitrović nikada nije imao dug od 100 miliona EVRA. No, to nije toliko ni bitno. Bitno je da se Mitrović i dalje nalazi na listi najvećih poreskih dužnika.

Da Vas podsetimo:  Na Kablaru istaknuta poruka za premijerku

Imajući u vidu to da je “Blic” vest o izmirenju celokupnog poreskog duga objavio krajem aprila meseca, a najnoviji spisak poreskih dužnika zaključen na dan 31. marta 2015. godine, postavlja se pitanje zašto se Mitrović i dalje nalazi na tom spisku?

Pretražili smo spisak dužnika Poreske uprave koji je objavljen 31. decembra 2014. godine, kada je Mitrović dugovao oko 443 miliona dinara. Poreska uprava je nakon uplate poreskog duga početkom februara meseca 2015. godine u ranije objavljen izveštaj dodala napomenu.

f5H9HSi

Ako je Mitrović zaista izmirio celokupan poreski dug krajem aprila meseca, kako je to “Blic” preneo i navodno Poreska uprava potvrdila, zašto na najnovijem spisku nije ubačena napomena da je dug ustvari plaćen, ali da uplata nije evidentirana pošto se spisak odnosi na period do 31. marta 2015. godine?

Posebno je interesantan i izveštaj Saveta za borbu protiv koprucije u kojem se navodi da Mitrovićev dug nije oko 443 miliona dinara, kako se navodi u izveštajima, već je veći od 759 miliona dinara.

1

Izveštaj Saveta objavljen je 20. februara 2015. godine

Savet za borbu protiv korupcije takođe je pisao i o dugu koji “Pink” ima prema preduzeću “Emisiona tehnika i veze”.

2

Ko ovde laže? Mitrović, Poreska uprava ili Savet za borbu protiv korupcije? Neko nas sigurno obmanjuje. S Mitrovićem nikada nisu čista posle.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime