Filipinka u Čačku

0
49

Galicija Končita sa Filipina imala je neverovatan životni put. Živela je i radila u nekoliko svetskih turističkih centara, ali joj je Kipar promenio život jer je tu upoznala ljubav svog života, a današnjeg muža. Zbog njega je rešila da se preseli u Čačak koji je zavolela svim srcem.

Filipinka Galicija Končita od pre nekoliko godina živi u Čačku. U grad pored Morave je došla zahvaljujući bezgraničnoj ljubavi prema, sada suprugu Predragu Stefanoviću. Progovorila je naš jezik, pronašla prijatelje i u kući punoj ljubavi i sreće žive svoj život.

Ovaj neobičan par upoznao se i venčao na Kipru, potom su živeli na Kritu, dobili ćerku Angelinu i odlučili da život nastave u muževljevom rodnom gradu.

„Radio sam na Kipru, u japanskom restoranu, a Konči je bila tamo. Jedno veče sam bio na žurki sa svojim prijateljima Filipincima i tada sam je prvi put ugledao. Kada sam je video shvatio sam da je to to. U početku me odbijala, ali sam snagom svoje ljubavi, voljom i upornošću osvojio njeno srce. Trebalo je par meseci dopisivanja da se to desi“, kaže Predrag ističući da se nikada ne bi oženio da nije sreo Končitu.

Osvojivši ljubav svog života, naš sagovornik ističe da su se venčali, a iz njihovog braka rodila se kćerka Angelina.

Končita je internacioni kuvar, koja je radila po celom svetu, Maleziji, Singapuru, Hong Kongu, Australiji, a potom je došla na Kipar.

„Tu sam upoznala Peđu, u početku sam ga odbijala, a inače to mi je drugi brak. Prilično brzo me suprug osvojio. Potom smo došli u Čačak, ali je bilo prilično teško zbog jezičke barijere. Kći je imala nepune dve godine, ali jezik je bio problem. Niko u okruženju nije znao da ga govori. Sećam se kada se Angelina razbolela, odvela sam je kod lekara, a ni on nije znao da priča engleski. Tako sam bila prinuđena da odem kod privatnika i platim 50 evra“, priča nam svoje iskustvo Končita.

Da Vas podsetimo:  Za najsiromašnije u Srbiji inflacija veća od zvanične

Njih dvoje su u Čačku napravili pravi raj za sebe i svoje prijatelje. Vole da kažu da je to vikendica iza kuće, koja svojom neobičnošču i ukrasnim predmetima osvaja svakog ko se tu nađe. Tu dočekuju društvo, vesele se i puno vremena provode sa ljudima koje vole.

Končita je majstor svog zanata. Gaji mnoge biljke sa Filipina u Čačku, a o njenom kuvarskom umeću je suvišno pričati.

„Zaposlena sam u jednom poznatom čačanskom restoranu. Naučila sam sva jela sa ovog podneblja da spremam, a kada sam slobodna, vreme provodim družeći se sa drugaricama“, kaže ona za Nova.rs koja ima i svoj plastenik.

Na naše pitanje koje joj je mesto najlepše na svetu ona, ipak, kaže, da su to Filipini, ponajviše zbog klime.

„Moji pokojni roditelji su imali dvanaestoro dece, ali nisu dolazili. Bila sam pre početka epidemije u svojoj rodnoj zemlji, 2019. godine. Volim tamo da odem. Imam i unuka koji se zove Novak, po našem najboljem srpskom teniseru“, kaže Končita, koja je i veliki Noletov fan.

Prilikom razgovora sa njima zatekli smo nekoliko njihovih drugara, ali i njihovog prijatelja Draška Topalovića, koji kaže da je Končita pravo osveženje za Čačak.

„Ona je divna i plemenita osoba i privilegija ju je poznavati. Ona je cela kada podeli nešto sa nekim. Ono što fascinira je njihova ljubav i postupci koji ostavljaju bez daha. Peđa prati Končitu na posao, kada idu kroz grad drže se za ruke. Vratili su nas u doba romantike, koje je izgubljeno, a to je nešto što nažalost nemamo priliku da vidimo. To je zapravo izumrla kategorija“, ispričao nam je Draško.

Na kraju razgovora, naši sagovornici su zapevali, jer Predrag odlično svira gitaru. A pesma je bila u skladu sa pričom o njima – ja bez tebe ne mogu da živim. I nije čudno, kako kaže jedna izreka da ljubav pokorava sve, treba i mi njoj da se pokorima. Svima bi nam, živa istina, život bio mnogo bolji.

Da Vas podsetimo:  Mame preduzetnice drugačije pred zakonom

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime