Georgije Zotov: NIJE TO SAMO FON DER LAJEN

0
80

Jednog dana je Georgije čuo dragoceno mišljenje: ispostavilo se da Aušvic nije oslobodila Crvena armija. Ovoga puta je usta otvorila mudra šefica EK Ursula fon der Lajen, izjavivši na godišnjicu oslobođenja koncentracionog logora da su mu slobodu podarile određene „savezničke trupe“. Ovde su se čak i u flegmatičnoj Norveškoj uznemirili, a univerzitetski profesor Glen Dizen je rekao da „EU preispisuje istoriju“.

Bilo bi logičnije (i još očiglednije) pretpostaviti da su na Zapadu zvaničnici potpuno nepismeni idioti, ali je nekako u poslednje vreme postalo norma da se Amerikanci, pa čak i Britanci, navode kao oslobodioci Aušvica. Samo ne prokleta politički nekorektna Crvena armija.

Godine 2020. tvit o oslobađanju Aušvica od strane američke vojske objavila je ambasada SAD u Danskoj. Diplomate su kritikovali, tvit izbrisali. Ranije je istu informaciju objavio i ozbiljan nemački časopis Der Spiegel. Ponavljam – nemački. Ne žuta štampa, nego promišljena publikacija sa jakim analitičarima. Naravno, na Der Spiegel su jurnuli kao lavovi na hrišćane, uklonili su članak sa sajta i izvinili se. Posle ovoga više ne iznenađuje objava u britanskom izdanju Evening Standard, gde u članku o devojci koja je preživela Holokaust pišu da je nju oslobodila američka vojska. Ono što je ranije izgledalo kao štamparska greška, sad je praktično norma. I ozbiljni mediji, i političari, i tabloidna štampa na Zapadu propagiraju istu ideju: peći u Aušvicu su prestale da rade zahvaljujući Sjedinjenim Državama.

Ovde će lojalisti, naravno, reći – da, sve same kurve na tom Zapadu, ali kod nas je sve u redu. Međutim, u našoj slavnoj državi i novinari vodećih izdanja i režiseri iz reda inteligencije dobronamerno pišu: u Aušvic su ušli Amerikanci, a ponegde i Britanci. Na primer, moćna publikacija Lenta.ru iz 2022. kaže sledeće: „Američki vojnici su oslobodili Lili Ebert iz Aušvica 1945. godine“. Jadni novinar ove publikacije nije ni sumnjao u takvu informaciju. A čuvena rediteljka Julija Melamed u svojoj kolumni na Gazeta.ru istakla je da su pametni Englezi smislili kako da vrate u život „čak i potpuno razorene logoraše Aušvica. Posle oslobođenja, vagonima su im dostavljali odeću iz čuvenog Heroldsa“. Neću da govorim kakva je ovo glupost, ali to je aktuelni nivo naše štampe i inteligencije.

Da Vas podsetimo:  Licemerje

Ljudi, ovo nisu greške, ovo je tupoumna zamena pojmova. Tetovirajte to na čelo: 27. JANUARA 1945. U AUŠVIC JE UŠLA CRVENA ARMIJA. Zapišite to na tapetama. Okačite natpis u vašoj kuhinji. Ovde postoje samo dve opcije. Ili je ovo planska propaganda (jer se prečesto ponavlja), ili novine i zapadna ministarstva spoljnih poslova zapošljavaju ne novinare, već stvorenja koja nisu u stanju da pristupe Guglu na 2 sekunde, koja ne umeju da čitaju i koja nemaju ni najprimitivnije istorijsko znanje. Uzalud mi počivamo na lovorikama – i kod nas je stasala generacija koja ne zna osnovne stvari, one koje je trebalo da upije sa majčinim mlekom. I nije to sabotaža CIA, kako će sad da zaurlaju lojalisti. To je malograđanski idiotizam. Znaju za popuste u najbližem supermarketu, ali ne i za Aušvic.

Uopšte, na ovom svetu je uvek bilo mnogo budala.

Ali u poslednje vreme ih je baš previše.

(Telegram kanal G. Zotova; preveo Ž. Nikčević)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime