Kad Rusija bude na Dunavu – biće nam još bliže, a i ovako nam je blizu!

0
62

MOSKVA SE POVODOM KOSOVA I METOHIJE ČESTO DRŽI BOLjE OD BEOGRADA 

Dragomir Anđelković

* Niko iz zvanične Srbije nije jasno reagovao na vrlo uvredljivu poruku Gabrijela Eskobara, iako je to direktno ugrožavanje našeg teritorijalnog integriteta. Beograd svojim potezima kao da ide ka tome. I to tako što se jedno plasira javnosti, a drugo se radi. To drugo, što se radi, kao da je na liniji američkih zahteva, samo što se radi postepeno da se ne revoltira srpsko građanstvo

* „Svako ko opipa svoj radijator može da proceni da li je Rusija blizu. Dok su topli, ona je blizu, a kad budu hladni, Rusija će biti daleko. Mi ovde često kažemo da 70 odsto izvoza ide u EU, ali nula odsto izvoza bi išlo bez ruskih energenata. Blizu je Rusija i kad se radi o zaštiti srpskih nacionalnih interesa – jer koliko god da je udaljena od Beograda, ili Njujork od Beograda, ona sprečava ulazak Kosova u UN. Bez Rusije Kosovo je u UN, a sprečava i unitarizaciju i centralizaciju BiH“

_______________________________________________________

AMERIKANCI su povodom Kosova i Metohije potpuno otvorili karte i traže – ne samo preko Gabrijela Eskobara i Kristofera Hila – da Srbija prizna njihovo Kosova*.

Rusija je preko portparola svoje diplomatije Marije Zaharove munjevito saopštila „Nikad!“. Faktički: Rusija ga neće priznati čak ni ako zvanični Brograd poklekne pod pritiskom SAD i Zapadne Evrope.

Fakti će ovim povodom objaviti razmišljanja Dragomira Anđelkovića, Milomira Stepića i Slobodana Reljića.

Dragomir ANĐELKOVIĆ

Rusija se u pogledu Kosova i Metohije ponaša mnogo odgovornije od zvanične Srbije.

Niko iz zvanične Srbije nije jasno reagovao na vrlo uvredljivu poruku Eskobara, iako je to direktno ugrožavanje našeg teritorijalnog integriteta. Beograd svojim potezima kao da ide ka tome. I to tako što se jedno plasira javnosti, a drugo se radi.

Da Vas podsetimo:  Zašto treba bojkotovati i vlast i lažnu opoziciju

To drugo, što se radi, kao da je na liniji američkih zahteva, samo što se radi postepeno da se ne revoltira srpsko građanstvo.

Rusija je zauzela vrlo jasan stav i on obavezuje srpsko društvo, a vlast ne jer ona to ignoriše, ali srpsko društvo, koje je patriotski nastrojeno, mora da bude spremno, na liniji toga što je rekla Rusija, da brani Kosovo!

Ako je potrebno, kao što je diglo državu po raznim drugim pitanjima, da i za ovo digne glavu i da kroz razne manifestacije – ulične i druge – nameće stav da Kosovo jeste Srbija.

Delta Dunava sa Izmailom

Kosovo može biti Evropa samo kao deo Srbije, a nikako pojedinačno.

A povodom toga koliko smo udaljeni od Rusije: svako ko opipa svoj radijator može da proceni da li je Rusija blizu. Dok su topli, ona je blizu, a kad budu hladni, Rusija će biti daleko za svakoga kome energenti trebaju. A bez energenata, bilo za grejanje ili industriju, nema ničega drugog.

Mi ovde često kažemo da 70 odsto izvoza ide u EU, ali nula odsto izvoza bi išlo bez ruskih energenata. Mi u tom pogledu potpuno zavisimo od Rusije, tako da nam je Rusija vrlo blizu kad se gleda energetski.

Blizu je i kad se radi o zaštiti srpskih nacionalnih interesa – jer koliko god da je Rusija udaljena od Beograda, ili Njujork od Beograda, Rusija sprečava ulazak Kosova u UN. Bez Rusije Kosovo je u UN.

Kao članica Veća za implementaciju mira, Rusija sprečava i unitarizaciju Bosne. Bez Rusije, BiH se centralizuje!

Dakle, kad su mera srpski nacionalni interesi, Rusija je vrlo blizu i vrlo nam mnogo pomaže.

Da Vas podsetimo:  Moj dan sa Vučićem: Katanac na frižider

Kad bismo se odrekli Rusije, od nas bi daleko ostalo i Kosovo i Republika Srpska i sve ostalo do čega nam je stalo.

Rusija će specijalnu operaciju sigurno uspešno završiti, da se ponašala kao NATO, vrlo bi brzo završila rat besomučnim bombardovanjima. Rusija može da se odluči i za bombardovanje, ako je neophodno! Siguran sam da će iz ovoga izaći trijumfalno, a kada bude na Dunavu, biće nam još bliže, a i ovako nam je blizu!

Diana Milošević

izvor:http://fakti.org/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime