Priča Kragujevčanina čiju su majku „ubili privatni izvršitelji“!

0
549
Kragujevac/Foto: printscreen ( cenzolovka.rs )

Petar Cvetković je ugledni kragujevački i srpski preduzetnik. Višedecenijski.  Posle mnogo godina borbe protiv sistema, šira srpska javnost, podsetila ga se kad je naš portal objavio umrlicu njegove majke. Tvrdi da je njegova majka Vera, inače odličnog zdravstvenog stanja, umrla zbog brutalnog pritiska izvršitelja. Kaže da je sve počelo od momenta kad je otvorio aferu prodaje „Gradskog doma“ u Kragujevcu i ogolio kriminalnu vezu Miroslava Miškovića, Milana Spasojevića,  Milenka Marjanovića i bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića. Cvetković se našem portalu obratio pismom koje prenosimo uz nekoliko redakcijskih intervencija koje ne menjaju suštinu sadržaja…

Sa sigurnošću mogu da kažem da sam ja čovek koji se nalazi na optuženičkoj klupi, ne zato što sam kriv ili zato što sam kriminalac, već isključivo zato što sam običan građanin ove zemlje. Celog života sam žrtva zamena teza u našem pravosudnom sistemu koji još od 1945. na optuženičkim klupama drži nedužne ljude optužene od strane korumpirane klike režimskih poslušnika prerušenih u direktore i direktorčiće javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Konkretno, više od deset godina podvrgnut sam mučenju i torturi od strane tužioca Javnog stambenog preduzeća i njihovog nalogodavca Energetike. Čitava decenija pod stresom, na lekovima, sve ozbiljnije narušenog zdravlja zbog neosnovanih tužbi i pretnji izvršitelja a sve zbog neosnovanog postupka i lažnih faktura koje je osporio čak i sudski veštak Vukman Knežević svojim stručnim veštačenjem o isključenju i uključenju na gradski sistem grejanja. I pored svih mojih napora i pokušaja da sa JSP ostvarim normalnu komunikaciju i odgonetnem zašto me tuže za neplaćene račune iako sam ugovor sa Energetikom raskinuo još 17.11.2010. dokazujući tu činjenicu relevantnim dokumentima i upozoravajući da je zapisnik o kontroli falsifikovan, uvek sam dobijao isti odgovor. „Obratite se Energetici“!?

Da Vas podsetimo:  Lokalne grupe građana teško oštećene spajanjem izbora!
I pored činjenice da je JSP zapošljavalo nebrojene pravnike oni bez ikakve valjane provere i sagledavanja činjeničnog stanja svoje predmete upućuju neustavnim privatnim izvršiteljima. Konkretno moj predmet je prosleđen izvršiteljki Ivani Žugić protiv koje se vodi veliki broj krivičnih postupaka i koja je zbog nezakonitih radnji bila suspendovana. Napominjem i da mi štetu koju su načinili ugradnjom sekundarnih cevi koje idu preko mog dvorišta i podruma i koje često plave nikada nisu nadoknadili iako imam uredno pribavljeno mišljenje veštaka. Praksa je pokazala da oni jednostavno nikada ne odgovaraju za svoj amaterski rad i javašluk tako da nastale štete plaćaju građani iz svojih džepova.
JSP Kragujevac već godinama potkrada svoje korisnike kojima, umesto da im vrati oteti novac, nudi potpisivanje nekakvih zahteva i poziva na savest kako ih ne bi tužili dok paralelno nastavljaju besomučnu pljačku preko privatnih agencija, papreno plaćenih beogradskih advokata i uverziranih izvršitelja koji na sve načine upumpavaju novac u privatne kase.

Svojim sramnim postupcima uspeli su da mi ubiju majku a namera im je da sahrane i mene svakodnevnim maltretiranjem i šikaniranjem. Godinama me zasipaju računima za nepostojeće usluge, pretnjama izvršitelja i neosnovanim tužbama i krivičnim prijavama koje Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu odbacuje. Cilj im je na taj način da slome moj duh i unište moje zdravlje. U jednom delu su uspeli jer mi je zdravlje ozbiljno narušeno ali što su duha tiče, tu sam nesalomiv. Moja će borba trajati sve dok istina ne izađe na videlo. Istinu običnih građana niko nikada nije uspeo da sakrije.

Petar Cvetković
Izvor: Ucentar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime