Gradonačelnik Kragujevca spreman za ambasadora?!

3
2372

Radomir-Nikolic-2-563-353-563x353Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a i sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kako saznaje Opozicionar kandidat je ove stranke za jedno od ambasadorskih mesta. Da je Kragujevac samo usputna stanica u karijeri ovog mladog političara govorilo se uoči prekomponovanja vlasti u gradu na Lepenici, a da to nije daleko od istine potvrđuje i prva izjava Radomira Nikolića na mestu gradonačelnika Kragujevca: pre sam stečajni upravnik, nego gradonačelnik Kragujevca.

Sa druge strane, Nikolić godinama i ne živi u Kragujevcu, pa je sasvim logično da nema ambicija da kao prvi čovek grada ostvari rezultate i na taj način se kandiduje za naredne lokalne izbore. Ne treba zanemariti njegove menadžerske sposobnosti, a najvažniji deo predizbornog programa na lokalnim izborima 2012. godine bio je “15 u 1″, odnosno ideja da svim javnim i javno-komunalnim preduzećima u Kragujevcu upravlja jedan direktor.

Uglavnom, Radomir Nikolić je prošle nedelje bukvalno preko noći postao i kandidat za predsednika Gradskog odbora SNS-a u Kragujevcu umesto svog najbližeg saradnika Gorana Kovačevića, koji je i poverenik Gradskog odbora SNS-a. Naš izvor iz SNS-a tvrdi da je Kovačević povukao kandidaturu za predsednika Gradskog odbora SNS-a, ali i da su se članovi ove partije duboko podelili zbog odluke centrale da Nikolić bude ponovo biran za prvog čoveka SNS-a u Kragujevcu. Odnosi su se toliko zaoštrili da je većina Nikolićevih saradnika prešla u tabor Kovačevića, preciznije Vučićevu struju, a među njima je čak i Nikola Dašić, inače bliski prijatelj Nikolića, odbornik u Skupštini grada i savetnik guvernerke Jorgovanke Tabaković.

Na raskol je uticala i informacija da će Radomir Nikolić posle najavljene rekonstrukcije Vlade biti postavljen za ambasadora, jer bi u novoj podeli karata Nikolić zamenio mesto sa bivšim minstrom prirodnih resusa, rudarstva i prostornog planiranja Milanom Bačevićem, ambasadorom Srbije u Kini, koji bi preuzeo resor Zorane Mihajlović. I tako bi sve ostalo u krugu porodice, s obzirom na to da je Nikolićev mlađi brat Branislav oženjen Bačevićevom kćerkom, a taj nepotizam je ono što članovima SNS-a najviše smeta. Nisu zadovoljni ni kako se Nikolić snašao kao gradonačelnik Kragujevca, a sve to uticaće na rejting SNS-a na narednim lokalnim izborima.

Da Vas podsetimo:  Preispitati prioritete: Da li su Srbiji potrebniji stadioni ili ulaganja u zdravstvo i obrazovanje?

Olivija Ilin

Opozicionar

3 KOMENTARA

  1. neverovatno. sta je tome narodu u srbiji.od sedenja nema nista.sve te nikolice dacice vucice dinkice i ostale lopove uhapsiti i na prisilni rad.dali u srbiji postoji posten politicar.

  2. Auuuuuu….pa ako je ovo tacno…..bem te zemljo Srbijo jedan grobar tuca u mozak celu naciju….biceeee pravde na ulici biceeeeee !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime