Mekejn nahuškava Crnogorce na Rusiju

0
1007

Ponašanje Rusije u regionu, ali i u svijetu, nije prihvatljivo u ovom vremenu i to zahtijeva naše zajedničke reakcije, poruka je američkog senatora Džona Mekejna.

563330_aleksandar-vucic-dzon-mekejn-tanjug-3_fOn je danas u Podgorici razgovarao sa ministrom odbrane, Predragom Boškovićem, a u obraćanju crnogorskoj javnosti saopštio je da se raduje što će Crna Gora, u narednom periodu, u Vašington dolaziti kao nova članica NATO saveza.

„Čestitam građanima Crne Gore koji su, zajedno sa svojim liderima, odlučili da budu u Alijansi. Kada vidite sva previranja koja se dešavaju, onda znate da je NATO pravi put“, rekao je Mekejn.

Govoreći o uticaju zvanične Moskve, Mekejn je ocijenio da Rusi pokušavaju „da podrivaju demokratski proces u velikom broju država“.

„Pokušali su da utiču na izborni proces u Sjedinjenim Državama, nijesu uspjeli. Posjetio sam most gdje je izvršen atentat na Gavrila Principa i znamo šta se desilo poslije. Ne kažem da se to može desiti, nego potcrtavam da je važna saradnja“, poručio je Mekejn.

Ministar Bošković je saopštio da je senator Mekejn lično doprinio da crnogorski put u NATO ide ubrzanom procedurom. Bošković je rekao da je s Mekejnom razgovarao o planovima za budućnost, kolektivnoj bezbjednosti, ali i učešću crnogorskih snaga u misijama.

Sa Mekejnom je danas u Podgorici razgovarao i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, koji je, kako je saopšteno iz njegovog kabinet, „istakao lični doprinos senatora, koji je prepoznao značaj integracije Crne Gore u NATO i u Senatu jasno saopštio koja je vrijednost te integracije za Crnu Goru, region i sam NATO“.

Sa druge strane, Mekejn je iskazao zadovoljstvo usješnim okončavanjem pristupnog procesa NATO-u i činjenicom da će izvjesno uskoro biti njegova punopravana članica.

„Istakao je zadovoljstvo bliskim partnerstvom Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i uvjerenje da će se izdašni prirodni i ekonomski resusi Crne Gore iskoristiti u funkciji prosperiteta i boljeg života svih građana Crne Gore“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Da Vas podsetimo:  Tužno i sramno, nažalost istinito .... Čudna vrednovanja u čudnoj Srbiji…

www.princip.me

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime