Kad je postao direktor, promet apoteke SNS poslanika porastao za 100 ODSTO!

0
995
Darko Laketić, poslanik SNS u Prokuplju / Foto:YouTube

Darko Laketić, narodni poslanik iz Prokuplja, poznat po doktoriranju iz ortopedije kao urolog, ima još jednu kontroverzu u karijeri. Bio je član mnogih odbora i zamenik direktora KBC „Dragiša Mišović“, ali dok je bio direktor Apotekarske ustanove Prokuplje (2012-2013), ta ustanova je zabeležila pad u profitu od 130 miliona dinara. U isto vreme 100 puta je povećan prihod apoteke koja je poslovala na Kosovu i Metohiji, a koja je bila registrovana prvo na njegovog oca Milorada Laketića, zatim brata, a onda i na treću žensku osobu. O tome postoji obimna dokumentacija u koju smo imali uvid.

Dakle, u periodu kada je Darko Laketić na čelu Apotekarske ustanove „Prokuplje“, apoteka njegovog oca, koja je u više navrata menjala ime i vlasničku strukturu zabeležila je višemilionski rast prometa, a prokupačka apoteka je možda po prvi put od osnivanja pre 55 godina zabeležila pad prometa i to u prvoj godini 200.000 dinara, a onda i ukupno 130 miliona dinara.

Apoteka na KIM koja se tada zvala „Veledrogerija Laketić“ imala je prihod u 2010. godini svega 1,7 miliona dinara, u 2011. je prihod dupliran na 27 miliona dinara, a u 2012. godini je prihod čak 76 miliona dinara. U 2013. godini prihod ove apoteke koja je u međuvremenu, odnosno aprila 2013. promenila ime u „Veledrogerija Panta rei“, beleži rast prometa na čak 168 miliona dinara.

Ušao u politiku, bolje poslovanje

Tada je promenjena i vlasnička struktura, te je i promenjen direktor, odnosno zastupnik. Za period od 2010. godine, kada je Darko Laketić ušao u politiku do 2013. godine, možda slučajno, a možda i ne, promet je porastao 100 puta?!

– Neko se ozbiljno bavio ovom vezom, jer je u pitanju temeljni izveštaj sa validnim dokumentima koja prate sve promene. Upoređuju se apoteke na KiM i Apotekarska ustanova „Prokuplje“, koja je na žalost, prema nezvaničnim podacima poslednjih godina čak zaeležila dugovanja i posluje sa gubitkom – potvrdio nam je stručnjak koji je proučio kompletnu dokumentaciju do koje je došao Direktno.rs.

Da Vas podsetimo:  DIJANINE OČI I UŠI Ko je Slađana Petrović u MUP i šta je njena uloga

Ta dokumentacija mesecima se „šetala“ od jednog do drugog istražnog organa i na kraju je ostala u nekom stolu. Ono što je zanimljivo je da postoji veza i među dobavljačima, te su oni isti za obe apoteke.

Laketić za Direktno.rs nije želeo da govori o ovoj temi, iako ga je naš novinar pozvao.

– Nikakvu izjavu ne dajem. Izvolite ako je prekršen zakon, podnesite prijavu. Nemam nikakve komentare – kratko je rekao u telefonskom razgovoru novinaru Direktno.rs Drako Laketić, iako smo mi pripremili 10 pitanja u vezi sa ovom temom koja su prirodan sled nakon provere dokumentacije.

Pitanja koja bude sumnju u trgovinu uticajem

Tako je javnost ostala uskraćena za odgovore na više pitanja, kakvo stanje i zalihe je Laketić zatekao i kakve rezultate je ostvario kao direktor apoteke u Prokuplju. Takođe, nije hteo da kaže ni da li je njegova porodična apoteka ranije postojala na KiM, odakle je rodom, ili kako je tada poslovala? I najvažnije, kako objašnjava pad prometa u Prokuplju i ogroman rast prometa očeve apoteke baš kada je on postao direktor, i da li tu ima trgovine uticajem i šta je s dobijenim rabatom za robu?

Tri apoteke na KiM

On je odbio da govori, ali mi smo saznali da na KiM trenutno posluju tri objekta „Veldrogerija Panta rei“, i to dve u Kosovskoj Mitrovici i jedna u Zvečanu.

Nakon Darka Laketića Apotekarsku ustanovu Prokuplje vodi Zlatan Miljković, bliski Laketićev saradnik i on je trenutno v.d. direktora apoteke koja ima 12 objekata u četiri opštine Topličkog okruga. Na poslednjoj sednici Skupštine grada Prokuplja, odbornici su dali zeleno svetlo da se izvrši koncesija Apoteke Prokuplje.

S. M.
Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime