ORDEN NIKOLE TESLE ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA

0
55

Piše: Dr Marko Lopušina

Teslina naučna fondacija iz Amerike odlikovala svetskog prvaka u tenisu

Novak Đoković u Muzeju Nikole Tesle 2015 Foto TNF

ORDEN NIKOLE TESLE ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA

– Nikola Tesla je celom svetu doneo budućnost. Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta. Đoković je novi Nikola Tesla – izjavio je Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije

Orden U Duhu Nikole Tesle (Tesla spirit award) Foto TNF

Odlukom uprave i članova Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta, Novaku Đokoviću, najboljem svetskom sportisti dodeljen je Orden Nikole Tesle.

U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, se između ostalog kaže:

– Nikola Tesla je celom svetu doneo budućnost. Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta. Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo Novaku Đokoviću punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnom i patriotskom radu.

Orden Nikole Tesle ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji pre nekoliko godina kao odličje „ U duhu Nikole Tesle“ ili „Tesla spirit award“.

Povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda. Iskazana netpeljivost, a u nekim slučajevima i mržanja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta.

– Nikola Tesla i Novak Đoković su tesno povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog etnosa, jer se kao Dinarci i Srbi fizički liče, i jer su, što je za nas u TNF bilo najvažnije, svojim delima zadivili svet i pokazali mentalnu i duhovnu snagu srpskog naroda. Tesla i Đoković su danas simboli i ambasadori srpskog naroda u svetu – smatra Nikola Lončar, tvorac Tesline naučne fondacije.

Da Vas podsetimo:  KANADA: DIJASPORA NEĆE GLASATI NA REFERENDUMU 16. JANUARA ILI "1 OD 28"

Kako nam je rekao Zoran Bulović, predsednik TNF Srbija, prema podacima ove srpske organizacije iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla je danas najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svetu. Ima 63 miliona pojavljivanja na Internetu i 33 spomenika i biste u 20 država sveta.

– Novak Đoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu. Ima na Internetu 17,3 miliona pojavljivanja. Nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti Zemlji i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini. U vreme ovih događanja u Austrliji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta. Američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne spomenik u Njujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posetio – kaže Nikola Lončar.

Kako nam je u Filadelfiji rečeno, Teslina naučna fondacija će Novaku Đokoviću uručiti Orden Nikole Tesle prvom prilikom, kada se dogovori susret sa svetskim prvakom i najboljim sportistom sveta.

Kontakti: Nikola Lonchar/Никола Лончар President / Founder

Tesla Science Foundation

http://stajerska.eu/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime