Stvaranje hrvatske domovine uvek mora biti u srpskoj krvi…

1
417
slika: https://balkanskageopolitika.com/2021/05/03/oj-hrvatska-mati-srbe-cemo-klati-odjekivalo-borovom-za-pravoslavni-uskrs/

Davne 1991.godine, Borovo Selo je postalo poznato u svetskim medijima kada je drugog maja objavljena vest da je formacija hrvatskih redarstvenika maskiranih kao svojevrstan „cirkus“, jer su koristili šareni cirkuski autobus za upad u dom kulture u centru sela  i uzimanje civilnih talaca (žene i deca) dočekana domaćinski, vatrom iz špagina i tompsona (vrste automata), kako i priliči za teroriste!

Taj poraz tišti hrvatske neofašiste do dana današnjeg, o čemu najbolje svedoči i ovovaskršnja hrvatska „budnica“ koju je pratila i policijska patrola, mirno slušajući novokomponovanu ustašku pesmu – Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati-, kao odgovor na poruku mira i suživota iz poslanice patrijarha Porfirija, koji se baš vidljivo trudi da prevaziđe opravdano srpsko pamćenje o hrvatskom genocidu iz vremena NDH, uz pomoć i faktora mira i stabilnosti u regionu i šire!

Ovom neoustaškom manifestacijom, obeležili su potomci bojovnika i onaj plitvički katolički Uskrs iz 1991.godine, kada sutakođe pokušali oružani upad u južni deo Krajine.

U oba slučaja spasavala ih je tadašnja JNA, izigravajući nekakve neutralne trupe koje tobož razdvajaju ekstremiste, kao nametnutu formulu okamenjenih beogradskih obožavalaca avnojske Juge, koju su sahranili donošenjem ustava iz 1974.godine, kao ispunjenje poslednje želje „najvećeg sina svih naroda i narodnosti“, kako su ulizički tepali bravaru Brozu.

Borovo Selo, tačnije teroristički upad, delo je grupe planera iz Osijeka, koji su tako otvorili raspravu u hrvatskom saboru o potrebi nužne rekonstrukcije vlade, gde postojeće pronemačke antijugoslovenske kadrove treba da zamene proamerički, koje predvodi Gojko Šušak, koji tada brine o dovođenju ustaških emigranata iz celog sveta, jer stvaranje hrvatske domovine mora biti u srpskoj krvi, kako bi nastao mit o „oslobodiocima“, koji danas živi u hrvatskom društvu, ali i u truloj EU, koja je tada otvoreno protežirala te hrvatske neofašiste, pritom sada odbijajući da prizna svoju dokazanu antijugoslovensku aktivnost.    

Da Vas podsetimo:  Haški tribunal u blatu

Iako je Erdutskim sporazumom (koji je verifikovan na mirovnoj konferenciji u Dejtonu kao obavezujući dokument za tobož demokratsku Hrvatsku) koji reguliše prava srpske zajednice u Hrvatskoj, predviđen miran suživot!

Otada je mnogo vode proteklo Savom, odnoseći sve te navodne obaveze, a progom, šikaniranje i zabrana elementarnih prava srpskog naroda u Hrvatskoj, traje nesmetano i dalje, dok EU uporno priča o potrebi regulisanja prava šiptarske nacionalne manjine na Kosmetu, kojoj se mora dati država, koja će jelte potom demokratski garantovati (baš kao i Hrvatska sada) sva prava SPC i Srbima na Kosovu! 

Raspadajuća EU, koja ume da nametne tobožnju raspravu o nekakvom nonpejperu koji Srbima nudi med i mleko, samo da Srbija prizna nepostojeću paratvorevinu NATO i EU, koju rezolucija SB UN 1244 nepriznaje, a samo je ona međunarodno važeća za regulisanje statusa južne srpske pokrajine (privremeno okupirane), u kojoj danas hrvatski bojovnici obučavaju šiptarske paravojnike, i to kao pripadnici KFOR, koji je jelte navodno međunarodni zaštitnik okupiranih Srba na KiM.

Neće EU ni da vidi ni da čuje, da se u hrvatskoj vojnoj akademiji školuju budući oficiri „kosovske vojske“ koji detaljno izučavaju iskustva u provođenju VRA „Bljesak“ i „Oluja“, kao dokazanog zločina etničkog čišćenja!

Samo i NATO i EU zaboravlja, da danas nema unipolarnog sveta, te nema ni šiptarskih VRA na Kosovu, sve i da im hrvatski dragovoljci priteknu u pomoć (naravno, jedva čekajući!), jer Borovo Selo na Kosovu će doživeti u daleko žešćem obliku, pošto je stasala generacija srpskih branilaca koji nisu slušali laži o „bratstvu-jedinstvu“, ali jesu nanovo čitali o vojvodi Vuku i majoru Tankosiću, dokazanim braniocima ugnjetenog srpskog naroda, dok je tadašnja Evropa vidno podržavala Otomansku okupatorsku imperiju (koja je već poduže bila na njihovim političkim respiratorima), smišljajući stvaranje nekakve države Albanije, u kojoj tada ne živi narod, već nekoliko plemena koja ni zajednički jezik nemaju, ali se mogu iskoristiti da Srbija ne iziđe na more (još tada)!  

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija… (15) Tužno i sramno, nažalost istinito (5)

Danas se Srbima nudi pruga do Drača, kao navodna svetla budućnost u regionu, ali…

Vladimir FROLOV

Izvor: Srpski stav

1 KOMENTAR

  1. Nije nama kriva europa, hrvati ni šiptari što mi sami krijemo R1244 “ kao zmija noge“, od svih, pa i od nas samih .Tadića nitko nije tjerao da se svima izvinjava, kao u kultnom filmu, “ Djura će ti oprostiti što te ke tukao“. Tko je uspjeo da natjera i Tadića i Vučića da de fakto priznaju fantom drzavu. Kakav ugled moze imati Drzava sa takvm „drzavnicima“ ! Samo jaka i ugledna Drzava Srbija moze zaštititi Srbe izvan Srbije !! Kada će mo to dočekati ???

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime