VESIĆEV FENSERAJ „Trotineti kupljeni od brata ambasadora Srbije u CG, usisivači od Zvonka Gobeljića“

0
1076
Foto: Twitter (printscreen)

Ako u centru grada vidite komunalca na trotinetu, nemojte da se smejete ili čudite. Prisustovaćete retkoj situaciji – radnici „Čistoće“ u pešačkoj zoni održavaće gradske ulice na točkovima. Grad Beograd je nabavio električne trotinete i usisivače, u skladu sa „fensi“ Trgom republike. Trotineti su kupljeni od brata ambasadora Srbije u Crnoj Gori, a usisivači od prošlogodišnjeg kupca IMT-a Zvonka Gobeljića, otkrio je odbornik SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

Radnici JKP „Gradska čistoća“ voziće se na električnim trotinetima koji su opremljeni kantama i opremom za čišćenje. Pored 12 električnih trotineta, iz gradskog budžeta nabavljeno je još 11 električnih usisivača, koji bi, kako kažu iz „Gradske čistoće“, radnicima trebalo da omoguće brže i efikasnije obavljanje posla u pešačkoj zoni.

Naravno i na Trgu republike, čija rekonstrukcija je trajala i trajala. Da ne spominjemo obrtanje kocki, probijanje rokova ili plaćanje penala.

– Jednim punjenjem baterije, elektrotrotineti mogu da pređu oko 30 kilometara, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Osim toga, radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektrousisivačima, a s obzirom na to da s njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset elektrousisivača koristi svakodnevno, nabavili smo još 11 novih – naveo je direktor „Čistoće“ Marko Popadić.

Ono što građane, ipak, najviše interesuje jeste upravo cena ovog gradskog noviteta. Na sajtu „Gradske čistoće“, međutim, nije istaknuto koliko košta ova celokupna javna nabavka.

Do sada nije objavljena odgovarajuća dokumentacija za nabavku trotineta, dok su električni usisivači plaćeni 19,8 miliona dinara plus PDV, od firme FPM „Agromehanika“ iz Boljevca.

Da Vas podsetimo:  Napredni budžet Kraljeva sa deficitom od preko 570 miliona dinara

Potpredsednik Narodne stranke i gradski odbornik Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović dodao je da su trotineti kupljeni od rođenog brata srpskog ambasadora u Crnoj Gori, dok su kako tvrdi, usisivači kupljeni od Zvonka Gobeljića, vlasnika IMT-a.

– Električne trotinete za gradsku čistoću Vesić je kupio od Andrije Božovića, rođenog brata Vladimira Božovića – Vučićevog ambasadora u Crnoj Gori. Električne usisivače kupio je od Zvonka Gobeljića, koji je prošle godine kupio IMT – napisao je Jovanović.

Ostaje da se vidi da li će ovaj projekat grada proći kao neki prethodni, poput čuvenih „Vrabac“ vozila ili će biti uspešniji.

V. T.
Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime