Čestitajmo Novu godinu ovom čoveku

1
1568

 

Foto: Novosti

Ja sinoć zaspala pre ponoći, hihihi. Stara, šta ćeš. A i, pravo da vam kažem, ako se ne potrudim da se promenim, onda ništa u mom životu nije novo. Meni je spremnost na promenu, donosila Novu godinu – svakog dana. Ne poznajem nikoga rimo-katoličke vere, iako im svima želim sreću, pa nemam koga da obradujem iskrenom željom da mu bude dobro. Osim jednom čoveku, Čoveku sa velikim Č. Njemu želim posebno da čestitam Novu godinu. Taj čovek se zove – Arno Gujon.

Nisam ova baka. Ja sam jedna druga koja mu pruža ruku u kojoj je moje srce
Slušaj Arno, ecoute moi, mon ami – HVALA TI, bre! (kako se piše „bre“ na francuskom…? Zaboravila sam, izgleda). I SREĆNA TI NOVA GODINA! Blagodarim ti za najlepšu čestitku koju si mi poslao za tvoj praznik, koju sam jutros prvo pročitala. Pa, lepa je. Čekaj da stavim naočari da još jednom pročitam. Čekaj. Aaaa, evo su, vise mi oko vrata. Pomislih da sam ih izgubila. Baba, šta ćeš. Evo:

„Tek sada smo stigli iz Metohije gde smo obišli sela Banje, Suvo Grlo i Crkolez. Deca su bila radosna i srećna što ih nismo ni ove godine zaboravili. Posetili smo takođe predivni manastir Visoki Dečani gde su nas prijatelji monasi dočekali kao što brat dočekuje brata. Večeras ću 14 godinu zaredom proslaviti doček nove godine na Kosovu i Metohiji, okružen francuskim volonterima i srpskim prijateljima. Koristim ovu priliku da svima poželim srećnu i uspešnu 2018 godinu!“.

Auuuu! A ja ovo pisala ćirilicom…! Znaš ćirilicu!? O, iznenadi me ti opet. Ovi naši ne znaju.
Stavila bih slike dece koje si usrećio, ali bi mi zamerili da ih „zloupotrebljavam u političke svrhe“. Gluperde! Nigde u Konvenciji o pravima deteta to ne piše. Ne piše. Pročitaj Konvenciju. Nigde se ne spominje politička zloupotreba dece, ali luda su vremena, svako svašta može da ti nakači. Osetio si i ti to, znaš i sam kako je. Ali, pravo da ti kažem, i ne moram da stavljam slike – Bog to vidi. I cela Srbija.

Da Vas podsetimo:  Medijska oštrica u službi vladajućeg režima

Ovo je slika jedne devojčice u Indiji. Jesu li i naša deca ovim opasana?

I samo Arno može da im doturi nešto…?

Moram još nešto da ti kažem… Mnogo si me postideo ovog 31. decembra. Nisam išla da slušam pevače po novogodišnjim trgovima, pa da se stidim. Ne to. Tamo idu uglavnom deca. Kažu da nije bilo ni onih pola miliona turista… Svejedno, ja ću to sve da platim. To ću da platim, a ti, Arno, nosi pomoć deci umesto mene. Tako to ispada…

A nije tako. Ne pravdam se. Samo nemam inicijativu koju je tebi Bog dao. Sedim skrštenih ruku i gledam užas oko sebe, ćutim i čekam da prođe, kao da neće biti gore. I gledam „Nemanjiće“. Sedim udobno i čekam da vidim šta nude. I dobro je što su pravili tu seriju didaktički, kao za decu, jer ja i jesam nerazumna. I neznalica. Prvi put sam sinoć videla da se Nemanja moli Bogu. Znaš koliko je puta spomenuo Svetog Đorđa? Iiii! Celo veče. Ja ću to da gledam, a ti, Arno, idi po Nemanjinoj zemlji i čuvaj je, ispunjen Duhom Svetim, umesto mene.

Arno, mnogo ti hvala što sve to radiš umesto svih nas. I što ne daš, svojom tihošću, da bar mene grize savest. Ali, znaš, od danas ću činiti dobra drugome. Podstakao si me. A i malo mi je ostalo vremena…

Neka te moja ljubav pokriva, najbolje čedo Francuske za koje znam da postoji pod nebeskim svodom! Od Boga ti svako dobro. Od svih nas. Evo koliko nas je. Do sad je bilo 118.466 čitalaca ovog bakinog bloga. Videćeš i sam za koji dan koliko će biti onih koji će ti kao ja poželeti srećnu Novu godinu. Sve je to po jedan poljubac zahvalnosti i jedan stisak ruke Arnou Gujonu.

Da Vas podsetimo:  RAZMIŠLJANJE JEDNOG OBIČNOG SRPSKOG PSA

Perla

blogfrket.blogspot.rs

1 KOMENTAR

  1. Poštovani gospodine Arno, nisam bila u mogućnosti da Vam do sada uputim najlepše želje za Božić i Novu godinu. Neka sreća prati Vas i Vašu porodicu. Hvala na velikoj dobroti i ljubavi za sve nas .
    Sita sam „velikih“ Hrvata, „Velikh“ Srba, „velikih“ ovih i onih – što su „Veći“ to si manji…Slavite oba Božića, slavite obe Nove godine, Vi ste VELIKI u svojoj beskrajnoj ljubavi za čoveka, a to je ono najveće i najveći ukras sveta…Hvala i srećno na putu dobrote i plemenitosti…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime