Šolc poziva na proširenje Evropske unije

1
87
Nemački savezni kancelar Olaf Šolc zalaže se za reformu i proširenje Evropske unije (EU), pozivajući se na postepeno ukidanje jednoglasnog odlučivanja u spoljnoj politici, kao i u drugim oblastima kao što je poreska politika, prenosi Gazeta.ru.
Foto: Printscreen YouTube

Šolc je, tokom obraćanja delegatima Kongresa Partije evropskih socijalista, ukazao na potrebu reformi u EU. Prema njegovim rečima, to mora da se uradi kako bi se unija pripremila za prijem novih članica EU, piše portal IN4S.

„EU sa 27, 30, 36 država, sa još više od 500 miliona slobodnih i ravnopravnih građana, može da snažnije utiče na svet“, rekao je Šolc.

Ranije je poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau rekao da je za vraćanje ravnopravnosti među državama članicama EU neophodna reforma evrozone.

Prema njegovom mišljenju, ova reforma ne bi trebalo da isključi mogućnost privremenog ili trajnog odbijanja nekih država od zajedničke evropske valute.

„Posvećen sam proširenju EU. To što EU nastavlja da raste ka istoku je dobitna stvar za sve nas“, kazao je nemački kancelar.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime