Održan Košutnjak Challenge Race 2015

0
1514

Juče je sa na beogradskom izletištu Košutnjak održana četvrta po redu trka sa preprekama Košutnjak Challenge Race 2015 i Košutnjak Challenge Race Junior 2015. U 12 časova je 300 najizdržljivijih trkača imalo priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 6 km kros trke sa 5 prepreka. Prepreke koje su organizatori pripremili nisu bile otkrivene do početka trke, a Atletsko-orijentacioni klub Košutnjak (AOK) se pobrinuo da se, iako je staza bila zahtevnija nego prethodnih godina, takmičari ne izgube i ne zalutaju na stazi.

unnamed

Start trke koji je obeležio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kao i cilj trke nalazili su se ispred “SquashLand” kluba u Pionirskom gradu kao i prethodnih godina gde se Savez za rekreaciju i fitnes Srbije – organizator ovogodišnje trke, pobrinutio za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke.

running

Iako su prepreke (užad, blato, seno, granje i dr.) sa kojima su se trkači susreli bile izazovnije nego prethodnih godina svi koji su započeli trku su je i uspešno završili a najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji su dobili vredne nagrade od organizatora.

running1

Kao partner tradicionalno se ovoj uzbudljivoj trci pridružio i RUNNING koji je i ove godine bio odgovoran za promociju trke, i uz organizaciju Pokret za okret koorganizaciju trke za najmađe Košutnjak Challenge Race Junior 2015. Dve stotitne najmađih trkača, od 4 do 12 godina započeli su svoje trke u 10 časova. Prepreke i dužine trka za najmlađe bile su prilagođene starosnim grupama. Deca su se takmičila u tri starosne kategorije od 4 do 6 godina, od 6 do 8 godina i od 8 do 12 godina.

running3

Trka Košutnjak Challenge Race je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.

Da Vas podsetimo:  Osniva se Srpski pokret Njegoš u Srbiji: „Došlo je vreme kada treba štititi takvog pesnika“

FB page: https://www.facebook.com/kosutnjakrace

Milena Berić

+38163666682

Nušićeva 6,

Beograd, Srbija

www.running.rs

FB: www.facebook.com/runningserbia

Google+: https://plus.google.com/+RunningRs

Twitter: www.twitter.com/RUNNINGSerbia

Instagram: www.instagram.com/runningserbia

RUNNING je klub osnovan Novembra 2012. godine koji se bavi organizovanjem treninga i sportskih događaja a pre svega promocijom sporta i aktivnih životnih stilova.

running4

Naš jedinstveni klub je prvi trkački klub u Srbiji koji ima cilj da sport učini pristupačnijim i bližim mladim ljudima u Srbiji na zabavan i moderan način.

running5

Mi volimo da kažemo da sport treba da bide rasoloživ, dostupan i pristupačan svima a posebno deci. Sport nije privilegija profesionalnih sportista! Sport znači zdravlje duha i tela, mentalno zdravlje zabavu, sreću, radost i tako ga treba razvijati od najranijih faza života-kao omiljenu dnevnu obvezu i stil života! RUNNING u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom Majdan, Opštinom Savski Venac I Opštinom Vračar, od septembra 2013. godine realizuje besplatnu dečiju školu trčanja “Kids School of RUNNING”. Škola je namenjena deci od 6 do 10 godina koja treniraju tri puta nedeljno: subotom od 16 do 17 časova, nedeljom od 9 do 10 časova u Dečijem kulturnom centru Majdan I četvrtkom u SC Vračar gde imaju čas plivanja. Sa decom, pored iskusnih trenera, Ivana, Predraga I Sandre, na inovativan i zanimljiv način, kroz mesečne radionice, radi i nutricionista-dietetičar I tim dečijih psihologa kako bi se kod dece podstakao razvoj svesti o zdravoj ishrani.

running7

Zajednička želja nam je da kroz ovakve besplatne programe a kroz igru i druženje vannastavna fizička aktivnost postane najomiljenija dečija obaveza, a kasnije, izgrađen aktivan životni stil kao obaveza koja se podrazumeva i neguje kroz život. Pored besplatne škole trčanja za decu, spremili smo interesantne programe i za Vas malo starije trkače. Pripremajući navedene pakete, trudili smo se da izađemo u susrem realnim potrebama trkača kao i onima koji su spremni da preuzmu odgovornost prema sebi i počnu sa zdravim stilom života.

Da Vas podsetimo:  Bosa i Milan iz Inđije u braku su 65 godina

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime