„ĐUBRE, BOLESNIKU, NARIKAČO“ Ovo je rečnik predsednice Odbora za kulturu!

0
1017
Sandra Božić / Foto: YouTube Screenshot

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić postala je zamenica šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke, iako se spekulisalo da će biti potpredsednica Skupštine. Međutim, apsurd je što je Božićeva, poznata po uličnom rečniku koji se ne libi javno da pokaže, a od juče je postala i predsednica Odbora za kulturu!

Prva sednica Odbora za kulturu održana je juče FOTO: Printscreen

Ime Sandre Božić dospelo je u žižu javnosti kada je zajedno sa stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem štrajkovala glađu ispred Narodne skupštine zbog rada tužilaštva i sudstva. Međutim, vređanje političkih protivnika nešto je što Božić odavno radi, što u Skupštini, što na društvenim mrežama. Samim tim, pitamo kako će tačno Božić da vodi Odbor za kulturu, i kakav primer nam se njenim izborom tačno daje?

Narodna poslanica, a sada i predsednica Odbora za kulturu očigledno je primer da naprednjake na funkcije ne kvalifikuje stručnost za ono što bi trebalo da obavljaju, već odanost stranci i ulični napadi na svakoga ko se sa njihovim mišljenjem ne slaže.

O prilično problematičnom rečniku, koji ne priliči nijednom građaninu, a kamoli osobi koja se od juče nalazi na čelu Odbora za kulturu, svedoče njeni mnogobrojni statusi na društvenim mrežama.

Bivšeg predsednika Pokreta slobodnih građana, glumca Sergeja Trifunovića nazvala je bolesnikom i napisala da „bolesnika treba staviti u kontrolisanu sredinu kako ne bi napravio veću štetu od običog lajanja zarad jedne crte“. Potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić naziva „tajkunskom narikačom“, a predsednika ove stranke Dragana Đilasa „đubre tajkunsko“. Međutim, nisu samo politički protivnici meta Sandre Božić. Skoro se ostrvila i na jutjubera Baku Praseta.

Ko je sledeći na tapetu predsednice Odbora za kulturu, i ako smo ovo doživeli od nekoga ko treba da brine o kulturi, šta nas tek čeka od ostalih?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime