Kako je Srbija pomogla ambasadoru Hilu da se oseća kao okupacioni upravnik

2
54

Skupština Srbije izašla je u susret egomanijačkom umišljaju ambasadora Amerike Kristofera Hila koji čvrsto veruje da je okupacioni upravnik u našoj zemlji.

On je pozvan da prisustvuje sastanku opozicije i vlasti u parlamentu o izbornim uslovima pred predstojeće glasanje u Beogradu.

Njegova američka ekselencija koja je ubeđena da je vrhovni autoritet i ključni politički faktor u Srbiji sedela je rame uz rame sa poslanicima, mada nije poznato da li namerava da se kandiduje čak i za gradonačelnika prestonice.

Hil je novinarima otkrio da je u Najviši dom pozvan u svojstvu posmatrača dijaloga, pa iako još nije dokazano da u Srbiji postoje fantomski birači sad je gotovo izvesno da postoje – fantomski posmatrači.

Nije još poznato ko će da bojkotuje izbore i da li će biti njihovog spajanja što traži opozicija, ali znamo sa visokim stepenom verovatnoće da će i te odluke da zavise od Amerike.

Ali, nije isključivo ambasador SAD kriv što se tek tako obreo u Narodnoj skupštini, tamo gde mu nije mesto.

Nije Hil, uz svu njegovu poslovičnu bahatost, jedini odgovoran što mu se daje legitimno pravo da učestvuje u unutrašnjem političkom životu Srbije.

Nije on samo tako kaubojski prošao pored obezbeđenja u Narodnoj skupštini i uvalio se na sastanak o budućim političkim koracima Srbije.

Hila je, ponavljamo, najviši zakonodavni organ pozvao da prisustvuje dijalogu.

Tako je napravljen veliki presedan u parlamentarnoj i višestranačkoj praksi ove zemlje.

Tako je Srbija otvorila vrata za buduće akcije ambasadora Hila koji nam je već „prijateljski“ i „dobronamerno“ jasno dao do znanja da moramo da zaboravimo na NATO agresiju i da priznamo nezavisno Kosovo.

Tako je Srbija poručila da od svih država sveta jedino Amerika ima neki poseban status i da samo Hil sme da zabada nos u svaki ćošak naše kuće, pa čak i u obične lokalne izbore.

Da Vas podsetimo:  Poslanici EP predlažu sankcije ako se utvrdi odgovornost Srbije u Banjskoj - pogledajte kakve

Neki će se pitati, zašto na sastanak nisu pozvani, na primer, i ambasadori prijateljskih zemalja poput Rusije i Kine.

Odgovor je lak.

Pa baš zato što su prijatelji, i ne mešaju se u naše unutrašnje stvari…

2 KOMENTARA

  1. Izgleda da ova garnitura SNS-ovca nesme da ode ni u WC dok se ne konsultuje sa americkim ambasadorom. Pozivajuci americkog ambasadora da prisustvuje u resavanju iskljucivo nasih unutrasnjih problema pokazali su i dokazali ko vlada Srbijom. SNS nas dovede do samog dna. A sta reci? Zar ih nije narod birao? Pa narode ususkaj se i dalje pored Pinka i Hepija i uzivaj u serviranim lazima.

  2. Po svemu sudeći, Kristofer Hil ne umišlja da je okupacioni upravnik Srbije, on to stvarno i jeste !!!
    Srbija sa Vučićem i SNS i prozapadnom opozicijom je ta koja si umišljama da je slobodna i nezavisna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime