List ”Pravoslavlje” umanjuje broj žrtava u Jasenovc

2
150

Dragi čitaoci čudna su vremena došla. U časopisu ”Pravoslavlje” se umanjuje broj žrtava u Jasenovcu. Moram da napomenem da to nije tamo neki bezveze časopis, već se radi o zvaničnom glasilu naše crkve.

Prenosim ovde pisanje gospodina Petra Pavlovića koji je na ovo skrenuo pažnju na sajtu Borba za veru.

”Poštovana braćo i sestre sa sajta Borba za veru, pomaže Bog!

Ovih dana kupio sam „Pravoslavlje“, novine srpske patrijaršije, broj 1308. koji je izašao 15. septembra 2021. godine. U tom broju su objavljeni neki tekstovi povodom 80 godina od osnivanja koncentracionih logora smrti u Jasenovcu.

U ovim tekstovima se još jednom zataškava broj pobijenih pravoslavnih Srba od vatikanske bande u stilu vladike Jovana pakračko-slavonskog poznatog po umanjivanju broja žrtava genocida u Jasenovcu.

Na strani 41 u ovim otpadničkim novinama nalazi se tekst koji se zove „Hrvatski koncentracioni logor Jasenovac: žrtve zaslužuju istinu“. Iz njega ću citirati rečenicu u kojoj se umanjuje broj srbskih žrtava. Dakle u tekstu piše da je u članku od 15. avgusta neki Goldman negirao zločine počinjenje u Jasenovcu, gde je – kako piše u ovim ekumenističkim novinama – „između 1941. i 1945. ubijeno najmanje 80. 000 muškaraca, žena i dece Srba, Jevreja i Roma, kao i hrvatskih i bošnjačkih antifašista” (zatvaram citat)”

Na sajtu SPC se kaže:

strana 41.

– Hrvatski koncentracioni logor Jasenovac: Žrtve zaslužuju istinu – Ovaj članak predstavlja jednu od mnogobrojnih reakcija, kako domaćih i međunarodnih institucija i organizacija – Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Muzej žrtava genocida iz Beograda, Jad Vašem (Jerusalim), JU Spomen-područje „Jasenovac“ iz Hrvatske – tako i istaknutih istoričara i pojedinaca koji se bave istraživanjem genocida i drugih masovnih zločina počinjenih na području Evrope tokom Drugog svetskog rata, na članak izvesnog „Davida Goldmana“ objavljenog u listu „Jerusalem Post“ 14. avgusta 2021. godine…

Da Vas podsetimo:  Da li je moguće zaboraviti maternji jezik?

Eto vidite i sami ko je sve tu. Pre neku nedelju sam pisao o episkopu Ćulibrku koji je započeo ovu igru brojeva u našoj crkvi, sada se u kolo pridružuje Muzej genocida sa kvazi istoričarem Dejanom Ristićem, a pominju se i istoričari i institucije iz Izraela.

Eto dokle smo došli. Sada nisu ni Turci, ni komunisti, sada našu istinu izvrću najviši organi SPC. Ekumena i vukovi u jagnjećoj koži rekao bih.

Neko će reći: ”Ne razumeš ti, oni to rade zbog… ”. Mišljenja sam da crkva ne treba da trguje sa istinom nikada, ni zarad politike, niti zarad diplomatije. Crkva je tu da pre svega čuva našu istinu.

Bog je rekao ja sam istina, put i život.

https://milos.io/

2 KOMENTARA

  1. Ukoliko SPC dozvoli dolazak pape u Srbiju, ukoliko bude i dalje surovala sa katolicima, u smislu nekog priblizavanja i sl. ostace bez vjernika. Vjernici SPC nece pratiti izdajnike, znamo mi i bez njih sve o nasoj vjeri. Samo ce se morati iseliti iz nasih pravoslavnih crkava i manastira.

  2. Naši crkveni službenici, ja ih tako zovem, u velikoj većini su postavljeni od strane global- nacista i njima vjerno služe? SPC koja nas je provela kroz vjekove iskušenja i muka, sada nas preko svojih jadnih službenika uvodi u 4. Rajh. Samo čekam kada će biti usvojen Čomićkin global- nacistički zakon o istopolnim zajednicama, pa da i naši drugovi, koji se lažno predstavljaju kao sveštenici, krenu stopama zla koje se zove Dedeić, i počnu i takve vjenčavati? Oslobodi dragi Bože, i spasi nas, jer si nam samo ti još ostao.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime