Nije li Komšić preko podgoričke „Pobjede“ pozvao na rušenje ustavnog poretka BiH?

0
62

POSLIJE SVEČANOG DEFILEA U BANjALUCI PREMA SRPSKOJ SU ODAPETE BROJNE OTROVNE STRIJELE

  • Trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko KOMŠIĆ: „Primarni zadatak države mora biti zaštita građana BiH koji žive pod vrstom fašističke okupacije. I ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu, prije svega, u povratnička mjesta u entitetu RS gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila. Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami preduzimamo mjere zaštite građana u tim dijelovima BiH“
  • Političarima poput Džaferovića su puna usta priče o građanskoj državi i suživotu, osude „nacionalističkih“ poteza srpskog rukovodstva, a osude izostanu kada se povratnici sa sirijskog ratišta pojave u Banja Luci s namjerom da provociraju sukobe. Ili kada u Bužimu marširaju paravojne formacije uz vjerske pokliče i zastave, poznate iz ratnih vremena
  • Izetbegović je izjavio da će islamske zemlje i Turska zaštititi BiH. Puna usta priče o evroatlanskim integracijama, a onda ispliva suština politike – panislamizam. Puna usta suverene, cjelovite BiH – a zatim slijede pozivi na intervenciju NATO, pravljenje američke i EU „crne liste“
  • Istinski problemi se u BiH guraju pod tepih da bi se govorilo o radu zvaničnika i institucija Srpske, za čije neutralisanje se prizivaju NATO, američka administracija i EU. Tako, baronesa Arminka Helić, poslanik u Domu lordova Velike Britanije poručuje iz Londona „da ima rješenje za jaku BiH: rasporediti NATO trupe da zaustave secesioniste“

Piše: Predrag ĆERANIĆ

KAO što je bilo i očekivano, nakon svečanog defilea povodom Dana Republike Srpske, iz Sarajeva su prema Banja Luci, umočene u otrov, odapete mnoge strijele. Tako je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH svečani defile pripadnika MUP-a Srpske uporedio sa marširanjem nacističkih odreda smrti.

Džaferović, a i drugi koji olako i neosnovano izgovaraju teške riječi, zaboravljaju na nacionalnu strukturu odreda smrti poput Crne legije i drugih po zlu upamćenih vojnih formacija, nacističkih saveznika tokom Drugog svjetskog rata. Crna legija je samo u Starom brodu u proljeće 1942. godine izvršila pokolj 6000 srpskih civila, a zločine je činila i širom Bosne i Hercegovine.

Da Vas podsetimo:  VISOKI PREDSTAVNIK I „SUVERENOST“ BIH: EVO KAKO SE PISAO NOVI DEJTON

Zaboravlja Džaferović i nacionalnu strukturu jasenovačkih žrtava. Vjerovatno se ne sjeća ni zločina koje je počinio El Mudžahid, jedinica arapskih dobrovoljaca u sastavu 7. muslimanske brigade.

Političarima poput Džaferovića su puna usta priče o građanskoj državi i suživotu, osude „nacionalističkih“ poteza srpskog rukovodstva, a osude izostanu kada se povratnici sa sirijskog ratišta pojave u Banja Luci s namjerom da provociraju sukobe. Ili kada u Bužimu marširaju paravojne formacije uz vjerske pokliče i zastave, poznate iz ratnih vremena.

Takvi političari ne reaguju ni na zastrašujući govor mržnje na društvenim mrežama.

Politički pokret bivšeg vehabijskog daije Sanina Muse pod nazivom „Vjera. Nada. Država.“nije mirovao povodom Dana Republike.

Nije moglo proći ni bez Bisere Turković, ministarke spoljnih poslova BiH, koja je uputila protestnu notu ambasadama Srbije, Kine i Rusije čiji su predstavnici učestvovali na svečanostima povodom proslave 9. januara.

Bisera Turković

Izetbegović je izjavio da će islamske zemlje i Turska zaštititi BiH. Puna usta priče o evroatlanskim integracijama, a onda ispliva suština politike – panislamizam.

Puna usta suverene, cjelovite BiH – a zatim slijede pozivi na intervenciju NATO, pravljenje američke i EU „crne liste“ na kojoj bi bili građani BiH.

Osnovna poruka koju je predsjednik Srbije uputio iz Prijepolja bila je „Srbi i Bošnjaci se neće tući“. Svakodnevno se iz Banja Luke emituju poruke sličnog sadržaja. Dominiraju pozivi na politički dijalog i kompromis. Uzalud.

Iz Sarajeva odzvanjaju prijetnje ratom.

Šta reći o ratnohuškačkoj izjavi Željka Komšića, uz Džaferovića drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, za crnogorsku Pobjedu: „Primarni zadatak države mora biti zaštita građana BiH koji žive pod vrstom fašističke okupacije. I ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu, prije svega, u povratnička mjesta u entitetu RS gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila. Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami preduzimamo mjere zaštite građana u tim dijelovima BiH“.

Da Vas podsetimo:  Pozivi na „spuštanje loptice“ su pozivi na – kapitulaciju

Liči li Vam ovo na poziv za rušenje ustavnog poretka BiH?

Da li će Tužilaštvo BiH otvoriti istragu i formirati predmet?

Na koga misli Komšić kad kaže „da sami preduzmemo mjere zaštite građana u tim dijelovima BiH“?

Željko Komšić

Ti su se sami javili u vidu Zelenih beretki i Patriotske lige, paravojnih organizacija formiranih u Sarajevu još 1990. i 1991. godine, prije nego je rat u BiH i počeo.

Fejsbuk je upozorio Patriotsku ligu da će zbog govora mržnje ugasiti njihov profil, na što je administrator skrenuo pažnju sljedbenicima da će dobiti uputstva kako i gdje da se oglašavaju.

Iz Srpske domaću i svjetsku javnost kontinuirano upozoravaju da se SDA nije odrekla ratnih ciljeva niti vojne strategije za ovladavanjem BiH. Da pod okriljem ove stranke postoje nelegalne vojne evidencije i ratni raspored, takođe je u više navrata upozoravano.

Ukazivano je i da u međunarodnim centrima moći postoji plan da se na teritoriji BiH obnovi famozna Islamska država, snagom ruskog oružja ugašena na sirijskom pijesku. To bi bila nova prilika za destabilizaciju Balkana i EU, za slabljenje evra.

Strategija haosa i glasi: razdrobi pa ponovo stvaraj, na novim osnovama.

Infrastruktura paradžemata (na koju je u više navrata ukazivala Islamska zajednica BiH) je odlična podloga za pomenutu ideju. Nekoliko stotina povratnika sa sirijskog ratišta takođe je tu, u BiH.

Da podsjetimo, njima su za vojni angažman na strani Islamske države i Al Kaide, najpoznatijih terorističkih organizacija, izrečene vrlo blage kazne – uglavnom godina dana zatvora, a kazna se mogla otkupiti, tako da su mnogi sirijski ratnici kažnjeni kao da su uhvaćeni u džepnoj krađi. Stoga i ne čudi da pokušavaju isprovocirati sukobe.

Jedan od njih je pozvao Bošnjake na namaz u podne 9. januara u banjalučkoj Ferhadiji. Ohrabruje reakcija Islamske zajednice, odnosno banjalučkog muftije, koji je u saopštenju za javnost tim povodom istakao da takvi zaštitnici Bošnjacima nisu potrebni i da Ferhat pašina džamija služi isključivo za vjerske obrede.

Da Vas podsetimo:  Nikola Vasić o životu Srba na jugu Kosova

Bosna i Hercegovina je pod teretom mnogih bezbjednosnih problema: infrastruktura paradžemata, povratnici sa sirijskog ratišta, migrantski talasi…

Istinski problemi se guraju pod tepih, da bi se govorilo o radu zvaničnika i institucija Srpske, za čije neutralisanje se priziva NATO, američka administracija i EU. Tako, baronesa Arminka Helić, poslanik u Domu lordova Velike Britanije poručuje iz Londona „da ima rješenje za jaku BiH: rasporediti NATO trupe da zaustave secesioniste.“

Mlađani Adis Ahmetović, od prije nekoliko dana izvjestilac Bundestaga za Zapadni Balkan, takođe ima rješenje „kako zaustaviti rastući nacionalizam u BiH“. E, sad, čiji nacionalizam, mladi njemački političar se o tome nije izjašnjavao.

Da bi imao uspješnu političku karijeru ne bi bilo zgoreg da prouči šta se na Zapadnom Balkanu dešavalo tokom Drugog svjetskog rata, ko je tu bio s kim i protiv koga je ratovao. Jer, kažu da je rat devedesetih u BiH bio samo nastavak tog rata.

https://sveosrpskoj.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime