ZATVARA SE ozloglašena COVID bolnica u Batajnici

0
145

Ljudi koji su podlegli propagandi i prihvatili da su bolesni molili su Boga da ne završe u ozloglašenoj “Bataji”.

Tokom jednog od najžešćih udara korona histerije, početkom decembra 2020. godine, počela je da radi ozloglašena kovid bolnica u Batajnici. Od tada, do danas, nije zatvarala svoja vrata. U petak su iz te ustanove, na kućni oporavak, ispratili poslednjeg pacijenta. I nakon 908 dana rada, i 24.000 pacijenata, ona će ubuduće imati drugu namenu.

Direktorka bolnice Tatjana Adžić Vukičević poznata po ismejavanju pacijenta koji se nije vakcinisao kaže da još uvek nema tačna saznanja šta će biti sa kovid bolnicama u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu. Navodi da je prva namera bila da se bolnica Batajnica pretvori u palijativni centar, jer smo jedina zemlja u regionu koja nema takvu ustanovu.

– Prva namera je bila da se od naše kovid bolnice napravi jedan palijativni centar, jer smo nažalost jedina zemlja u regionu koja nema palijativni centar koji se ne bi odnosio samo na onkološke bolesnike u završnim stadijumima njihovog života, već za sve druge neurološke, kardiološke, ortopedske, kardiovaskularne, terminalne faze različitih bolesti – kaže Adžić Vukičevićeva.

Bolnica, kako kaže, raspolaže velikim kapacitetima, a nalazi se na prostoru od preko 14.000 kvadrata, sačinjena je od tri objekta, ima dosta dijagnostičke opreme, nalazi se nadomak auto-puta, ima 700 parking mesta, lako može da se preimenuje za bilo koju drugu namenu.

Porodilište ili studentski dom

– Ja sam često rada da kažem, da bih volela, da nekada u toj bolnici bude porodilište, i starački ili studentski dom. Ona lako može da se preimenuje u bilo koju drugu namenu – kaže direktorka bolnice.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime