Đorđević: Srbija pod okupacijom i zapada i Kine

0
100

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da se Srbija nalazi “pod dvostrukom okupacijom”, od zapada i od Kine.

Komentarišući izgradnju rudnika litijuma “Rio Tinto” u Podrinju, kao i skandale u vezi sa fabrikom “Linglong u Zrenjaninu”, Đordjević je rekao da “Rio Tinto bukvalno iseljava dolinu Jadra, zastrašuje narod”, a sve radi u dogovoru sa vlastima.

Lider Oslobođenja je rekao da se po pitanju ove englesko-australijske kompanije radi samo o “vrhu ledenog brega” u odnosu zapada prema Srbiji.

“Ambasadori koji se ponašaju kao kolonijalni upravnici i Vučićev režim koji ispunjava svaki geopolitički mig iz Berlina i Vašingtona, od Kosova do Republike Srpske, pokazuju da smo mi ustvari pod okupacijom”, objašnjava Đorđević.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je “još pre dolaska na vlast” obećao zapadnim centrima moći “svoju odanost”.

“Samo nekoliko meseci nakon preuzimanja vlasti, potpisao je Briselski sporazum kojim je ukinuo srpsku policiju, tužilaštvo, sudove, civilnu zaštitu i lokalnu samoupravu na Kosovu i Metohiji. To nije palo na pamet ni Đinđiću, ni Koštunici, ni Tadiću”, podsetio je predsednik pokreta Oslobođenje.

Kako je saopštilo “Oslobođenje”, Đorđević je ocenio da je kineska okupacija Srbije “više suptilna” jer se nalazi isključivo u ekonomskoj sferi.

“Kina ovde nema značajnih političkih interesa, samo ekonomski, koji se nažalost ostvaruje kroz robovlasničko izrabljivanje jeftine radne snage, kroz izvlačenje novca prepumpanim kreditima i kroz donošenje prljavih tehnologija koje uništavaju srpsku životnu sredinu”, istakao je Đorđević.

On je naveo primere Bora i Smedereva kao pokazatelj šta će se desiti u Zrenjaninu.

“Jedino rešenje je da se Srbija okrene sebi i uz pomoć prijatelja i saveznika skine jaram ove lopovske i izdajničke vlasti, koja bi i poslednji kamen naše zemlje prodala za šaku dolara”, zaključio je Đorđević.

Da Vas podsetimo:  General Simović: Van pameti je da Srbi više voli Tita od Draže, jedan je Srbe ubijao, drugi ih je branio

https://politicki.rs/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime