Dobila otkaz na poslu za koji je platila 7.000 evra i otvorila Pandorinu kutiju korupcije

0
633
Foto: Wikipedia

Milica Jelić, bivša radnica Centra dečjih letovališta javno progovorila o prodaji radnih mesta u javnim preduzećima i ustanovama, tvrdeći da je u prisustvu oca novac dala bivšem predsedniku UO CDL.

Svojevrsna ironija je da joj je nedavno zbog „kršenja radne discipline“ otkaz dala direktorka Tanja Santrač, koja se u vreme vanrednog stanja, sa porodicom i prijateljima gostila u Mitrovcu na Tari i na Avali, dok su za sve druge ti objekti bili zatvoreni.

Otkaz ugovora o radu, koji je 25. oktobra ove godine primila Milica Jelić, zaposlena kao referent za radne odnose u Centru dečijih letovališta i oporavilišta grada Beograda (CDL), otvorio je Pandorinu kutiju korupcije, nezamislivih ličnih, rodbinskih i političkih veza u toj državnoj ustanovi.

Milica Jelić je postala svedok svih tih dešavanja kada je posle bezuspešnih pokušaja da se zaposli, odlučila da do posla dođe „na mala vrata“.

Sve je počelo u januaru 2019, kada je kao apsolvent psihologije upoznala u Filijali Nacionalne službi zapošljavanja u Beogradu tadašnjeg direktora Dobrosava Marića.

Posle kontakta telefonom dogovorili su se da se nađu u jednom kafiću u Loznici, odakle je Milica rodom, a i Marić je iz Gornjeg Dobrića nadomak Loznice.

– Marić mi je tada obećao da će me sigurno zaposliti, možda ne baš u struci, ali svakako u CDL, gde ću za početak imati platu 47.000 dinara, da je to `laganica` posao, da ću moći da napredujem i da će posao biti stalan.

Tada mi je, međutim, rekao da to košta. Tarifa je bila 10.000 evra, ali pošto me već poznaje, za mene je cena spuštena na 7.000 evra. Ja sam i ranije čula da se te usluge naplaćuju, ali nisam verovala.

Ipak sam mu rekla da ću videti sa roditeljima da li imaju toliko novca.

Da Vas podsetimo:  Abazovićev brat i Brnabićkina partnerka otvaraju kliniku u bivšoj zgradi BIGZ

Tako je to krenulo i 26. januara oko 13 časova otac i ja smo otišli na OMV benzinsku pumpu blizu Loznice, jer je Marić predložio da se tu nađemo.

Dok smo pili kafu, ja sam sa skepsom pitala da li u Centru mogu slučajno da dobijem otkaz, a on je rekao: `kakav otkaz, bićeš tu do penzije, ja sam tolike ljude zaposlio na sve strane.

Ne treba tu ništa da radiš. Možeš da podigneš noge na sto i uživaš.

Otac je izvadio novac, a on je rekao da ne može tu da se obavi primopredaja, već sa zadnje strane pumpe gde je bio parkiran je njegov službeni auto, bela škoda oktavija i da mu novac ostavim na suvozačevo sedište.

To sam i uradila, on je potom prebrojao evre i rekao da je sve u redu – priča za NIN Milica Jelić, koja za sve ovo ima i dokaze.

Na pitanje kako su pare dali bez ikakvog dokaza i papira, ona kaže da je i njen otac imao poverenje u Marića, jer je poznavao mnoge ljude iz Loznice, koje je pre toga zaposlio, što u CDL, što u drugim firmama.

Miličini radni dani u Centru su počeli 29. januara 2019, sa rešenjem o službovanju u Mitrovcu na Tari kao konobar-servir, a desetak dana kasnije dobija novi ugovor kao agent prodaje, da bi kasnije bio sačinjen aneks ugovora o radu i ona prelazi u kadrovsku službu da radi sa Danijelom Stevanović, samostalnim referentom za pravne poslove i radne odnose, koja je, kako kaže, sve radila „po nalozima direktorke CDL Tanje Santrač i sektetara Gabrijele Živić.“

https://luftika.rs/

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime